14. 10. 2013 | Michal Sabó

Celý zápas jsme měli v podstatě ve svých rukou, říká Marco Vrba

V pátečním utkání vsítil čtvrtou branku svého týmu, na kterou již soupeř z Klatov nedokázal zareagovat a zaznamenal tedy vítězný gól svého týmu. Tomu pomohl ještě dvěma asistencemi. Povedený večer svůj i celého mužstva hodnotil po zápase útočník Marco Vrba.

Porazili jste Klatovy 6:3 a připsali si další výhru. Jak bys utkání hodnotil?

Myslím si, že celý zápas jsme měli v podstatě ve svých rukou, až na to zaváhání v závěru první třetiny. Vyvíjelo se to tak, jak mělo a kromě těch tří minut v první třetině jsme si výhru zasloužili.

Body zatím sbíráte pravidelně, ztratili jste vlastně jen čtyři. Co k tomu říct?

V Ústí jsme si to zkazili sami. Měli jsme šanci uhrát alespoň bod. Na Kladně byly ty dva body vydřené. Jinak ale byly všechny zasloužené.

Bojujete o místo místo v nadstavbě. Zatím jste druzí. Jak hodnotíš vaše aktuální šance?

Je tam pět týmu, které se o to neustále perou. Musíme se udržet, nesmíme zbytečně ztrácet body s posledním nebo předposlední. Stejně jako dnes musíme táhnout za jeden provaz.

V posledních zápasech padlo dost branek na obou stranách. Minulý víkend dohromady 20. Čím myslíš, že to je?

My se vždycky dostaneme do vedení a pak začneme bláznit. Dáváme si zbytečné nahrávky, otevřeme to a pak padá hodně gólů. Naštěstí dáváme víc gólů, než dostáváme.

Jak bys hodnotil svou vlastní hru v letošní sezóně?

Pohybuju se na hraně třetí lajny a jsem rád za každou minutu, kterou mohu odehrát a každý bod, který pomůže týmu. Chtěl bych hrát trochu víc, ale musím začít bruslit.

Je to tvůj druhý rok v Litoměřicích. Jak bys porovnal obě sezóny?

První sezóna za moc nestála. Hrál jsem asi štest zápasů. Byl jsem pořád nemocný. Letos se to ale zatím vyvíjí dobře. Máme docela vysoké ambice, rozhodně vyšší než loni.