3. 10. 2013 | Michal Sabó

Marek Hrbas: Jsme zklamaní, chtěli jsme tři body

Kališníci vstupovali do utkání s Draky v roli favorita. Po tvrdém boji si však z ledu odnesli pouze bod za prohru po nájezdech. Stadion měl několik vyložených šancí, ovšem skvělou formu předvedl brankář Šumperku. Litoměřičtí jej překonali pouze třikrát, což stačilo jen na remízu po šedesáti minutách. Jedním z úspěšných střelců byl také obránce Marek Hrbas, který po utkání poskytl krátký rozhovor.

Máte za sebou další utkání. Nad Šumperkem jste dvakrát vedli, přesto jste prohráli 3:4 po nájezdech. Jak bys zápas zhodnotil?

Myslím si, že jsme nehráli špatné utkání. V prodloužení jsme toho měli víc a měli jsme šance rozhodnout. Takové zápasy prostě jsou a budou.

První třetina byla trochu vlažná. Nepodcenili jste soupeře?

To si nemyslím. Říkali jsme si, že to bude těžký zápas s těžkým soupeřem, takže nevím, čím to bylo.

Byl jsi vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, dal jsi branku. Se svým výkonem jsi tedy spokojený?

Sice jsem obránce, ale do útoku jsem byl spokojený. V obraném pásmu ale byly nějaké chyby. Někdy si to tam zbytečně komplikuju. Občas je to asi lepší dát jenom o mantinel ven.

To ti řekl trenér nebo si to myslíš ty sám?

Tak to mám celý život.

Kdybys zkusil porovnat dva poslední zápasy s Třebíčí a Šumperkem, zlepšil se váš výkon?

Byl to určitě lepší výkon než v Třebíči. Tam nám nic nevycházelo, nebruslili jsme, nestříleli. Dnešní utkání bylo o hodně lepší.

V čem myslíš, že pro vás byli Draci nejnebezpečnější?

Nevím. Měli šance ve třetí třetině, kdy padl takový smolný gól po nahození na brankáře a vlastně se to odrazilo od kalhot. Musíme se určitě zlepšit v obraném pásmu. V útoku pak musíme více střílet.

Šance jste dnes měli, ale gól z nich nepadl. Bylo to tím, že i Štůrala třeba podal dobrý výkon?

Možná ano. Nevím, čím to bylo. Měli jsme tam na konci jednu dorážku, pak ještě nějaké šance. Takové zápasy ale jsou a určitě to nebyl první ani poslední.

Jste tedy trochu zklamaní? Čekali jste asi více než jen jeden bod.

Jsme zklamaní, chtěli jsme tři body. Jak už jsem ale řekl, výkon nebyl tak špatný.

Foto: www.hcsparta.cz