1. 10. 2013 | Alexandr Stys

Do Litoměřic zavítají šumperští Draci

Ve středu čeká na litoměřický celek utkání v domácím prostředí proti soupeři ze vzdáleného Šumperku. Draci se momentálně pohybují na dvanáctém místě a v minulém kole si připsali teprve první letošní výhru v základní hrací době. Litoměřice naopak v minulém utkání prohrály v Třebíči a klesly na pátou příčku. Utkání se hraje ve středu 2. října od 18:00 v Kalich Areně.

V přípravě Draci sehráli celkem devět utkání, z nichž pouze tři dotáhli do vítězného konce. Největší výhru si Šumperk připsal proti Slezanu Opavu. Draci soupeři nastříleli celkem sedm branek a vysoko vyhráli 7:1. Největší příděl branek naopak svěřenci trenéra Kučery dostali od Rebelů z Havlíčkova Brodu (2:6) a Havířova (2:6). Nejproduktivnějším hráčem v přípravě byl Lukáš Žálčík, který nasbíral 8 bodů za tři branky a pět nahrávek. Mezi obránci již tradičně vynikal Aleš Holík (2G+2A).

Do základní části Draci vstoupili sérii čtyř porážek po sobě. V prvním utkání si Šumperk odvezl příděl z Mladé Boleslavi (6:1), poté prohrál i s Olomoucí (1:4), Českými Budějovicemi (4:0) a Havlíčkovým Brodem (2:4). První vítězné body si Draci připsali až v pátém kole na ledě Horácké Slavie z Třebíče. Hosté měli utkání velice dobře rozehrané a vedli již rozdílem dvou branek. Třebíči se však podařilo v základní hrací době stav srovnat a dotáhnout utkání přes prodloužení až k nájezdům. V těch zařídil bonusový bod pro Draky Jakub Hulva.

Zatím poslední zápas a dokonce vítězný sehráli Draci na ledě Kadaně. Díky pohotové koncovce dokázal Šumperk ze severu Čech odvézt všechny body a připsat si tak premiérovou výhru v této sezóně. Kadaň ještě vedla čtyři minuty před koncem rozdílem jedné branky, ale Žálčik zařídil trefu na 2:2 a nejzkušenější muž šumperské sestavy Karel Plašek v 60. minutě vstřelil vítěznou branku.

V týmu Šumperku nenajdeme výrazného tahouna v kanadském bodování. Hned několik hráčů má na svém kontě po třech bodech. Litoměřická obrana si však musí dávat pozor na Lukáše Žálčíka, muže který ještě vloni oblékal litoměřický dres a dnes, jíž válí za Draky. Pozornost obrany musí také ulpět na Karlu Pláškovi, dlouhodobém tahounovi Draků. Výraznou a přesnou střelu od modré čáry má Aleš Holík, který každoročně patří mezi nejproduktivnější obránce první ligy a zároveň i nejlepší střelce. V brankovišti se Draci mohou spolehnout na Tomáše Štůralu (letos 92% úspěšnost) či Libora Kašíka (88%). Oba brankáři patří mezi zkušené borce.

Sestava Draků v utkání s Kadaní:

Štůrala - Holík, Bail, Sedlák, Tesařík, Novotný, Starý, Gewiese - Haas, Plášek, Hlinka - Brunec, Půhoný, Červenka - Moskal, Staněk, Žálčík - Cink, Skoumal, Langr.