28. 8. 2013 | Alexandr Stys

Benátky míří do Litoměřic

Čtvrteční přípravné utkání sehrají hokejisté Stadionu Litoměřice na domácím ledě proti Benátkám nad Jizerou. V minulém utkání měli navrch domácí, kteří dokázali porazit Stadion 4:3. Příprava se oběma týmům blíží ke konci a trenérům se již tak pomalu rýsuje hlavní sestava na sezónu. Utkání se hraje od 18:00 v litoměřické Kalich Areně.

Do konce přípravy zbývají pouhé dva zápasy. Litoměřice je oba sehrají před domácím publikem. Ve čtvrtek do Kalich Areny přijede tým od řeky Jizery a v úterý Stadion sehraje odvetu proti Ledním lvům z Drážďan. Litoměřice si zatím z osmi zápasů připsaly 5 výher a 3 porážky. Jedna z porážek se právě zrodila na ledě Benátek.

V zápase šli domácí do vedení již v 8. minutě po brance Skalického. Stadionu se dvěma brankami podařilo vývoj utkání otočit ve svůj prospěch zásluhou skvělé využitých přesilových her. Ve 38. minutě však Benátky vstřelily dva slepené góly a strhly vedení opět na svojí stranu. Ve třetí třetině domácí přidali čtvrtou branku zásluhou Josefa Mikysky. Jeho gól se nakonec ukázal jako vítězný. Stadion šest vteřin před koncem utkání jen zkorigoval skóre brankou Rubeše. Litoměřice tak podlehly Benátkám 3:4.

Bilance Benátek v přípravě je lepší o jednu výhru než ta litoměřická. Z osmi utkání jen dvakrát Benátečtí poznali hořkost porážky. V úplně prvním utkání podlehli kazašskému Torpedu Kazzinc 0:4 a naposledy byli Ústečtí Lvi nad síly Benátek. Slovan na domácím ledě vyhrál 4:1 a vrátil soupeři porážku z předchozího střetnutí.

Sestava Benátek v minulém utkání proti Slovanu:

Stejskal – Pabiška, Šimek, Vitásek, Jánošík, Ulrych, Lacek – Klimt, Skořepa, Maďar – Jonák, Plodek, Bortňák – Bittner, Chlapík, Skalický – Kica, Jech, Vlach.