14. 8. 2013 | Alexandr Stys

Nabitý program přípravy pokračuje, Stadion čeká odveta se Slovanem

Jeden den na odpočinek a hraje se znova. Takový je plán hokejistů Stadionu Litoměřice. Po úterním utkání v domácím prostředí čeká na Kališníky další zápas. Za odvetou proti Ústeckým Lvům jedou do krajského města. První vzájemné utkání letošní přípravy vyznělo lépe pro Litoměřice, které v Kalich Areně přehrály Slovan 3:1. Utkání ve Zlatopramen Areně se hraje ve čtvrtek 15. srpna od 18:00.

Stadion v prvním utkání překvapil Lvy

Slovan byl prvním soupeřem, se kterým se Stadion střetnul v letošní přípravě. Do Litoměřic Lvi přijeli s lehce omlazeným kádrem a bez bývalého kapitána Roubíka. Hosté se dostali do vedení hned v první minutě utkání, když Přeučil dokázal tečovat kotouč mezi Přikrylovy betony. Stadion poté v utkání dominoval a nedal soupeři šanci. Vyrovnání zařídil Doležal a vedení na domácí stranu strhl Opava. V poslední třetině přidal Luděk Škop třetí trefu domácích a Litoměřice zaslouženě vyhrály 3:1.

Slovan stále čeká na vítězství

Pro ústecký tým to byla již druhá porážka. Den předtím podlehli mistrovské Plzni na její ledě 1:4. A šňůra porážek pokračuje nadále. Z pěti utkání Slovan nevyhrál žádný. Po porážce s Plzni a Litoměřicemi přišla následně další prohra proti Kladnu 2:4. O svém vítězství rozhodli Rytíři již v první třetině, kterou vyhráli 2:0. Lvům se následně podařilo dvakrát skórovat zásluhou Přeučila a Roda, ale Kladno díky dalším dvěma gólům opět odskočilo a potvrdilo roli favorita v utkání.

Vyrovnaný zápas sehráli Lvi proti pražské Slavii. Až do poloviny utkání trval bezbrankový stav, který protrhl až minutu před koncem druhé třetiny Klhůfek a zajistil Pražanům hubené vedení. V poslední dvacetiminutovce Slavia přidala další tři branky a zvítězila 4:1. Jediným střelcem domácích byl Roubík.

Posledním soupeřem, se kterým se Ústí střetlo, byl Wolfsburg. Německý soupeř nadělil Slovanu prozatím největší počet branek. Smrtící byla pro Ústí druhá třetina, ve které Severočeši inkasovali hned třikrát a do poslední části utkání vstupovali už se čtyřgólovou ztrátou. Ani góly Kloze a Přeučila nezachránili Slovan od porážky a zápas nakonec skončil vítězstvím Wolfsburgu 6:2.

Je jasné, že v dalším utkání proti Litoměřicím budou chtít Ústečané odčinit porážku a připsat si tak první vyhraný zápas v letošní sezóně. Na Stadion tak nečeká ve Zlatopramen Areně lehký zápas, ale svěřenci trenérů Doležala a Tvrzníka se s tím určitě poperou statečně a připíši si další výhru.

Utkání HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Stadion Litoměřice se hraje ve čtvrtek 15. srpna od 18:00 v ústecké Zlatopramen Areně.