14. 8. 2013 | Michal Sabó

Přestali jsme bruslit, řekl po utkání s Mostem Martin Chabada

V odvetném duelu proti soupeři z Mostu si připsal svůj první gól v litoměřickém dresu. Bekhendovou kličkou zasunul kotouč mezi betony brankáře Nechvátala a zvýšil na konečných 3:1 pro svůj tým. Utkání ale Litoměřičtí neodehráli ideálně, čehož si je zkušený Martin Chabada vědom. “Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, ale pak jsme přestali bruslit”, řekl po zápase šestatřicetiletý útočník.

Jak byste dnes utkání hodnotil?

Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, ale pak jsme přestali bruslit. Proto jsme začali faulovat a dostali Most do hry. Nějakým způsobem snížil na 2:1 a pak už to byla ve třetí třetině taková plácaná.

Byl jste dvou situací, které vedly ke dvěma litoměřickým brankám. Jak byste je zpětně popsal?

Byly to vlastně dva samostatné nájezdy. Jednou jel Peter Jánský, trefil to mezi nohy a pak jsem jel já a padlo to taky mezi nohy. Nic speciálního se na tom ledě vymyslet nedalo.

Mohl jste si připsat hned dva vstřelené góly, ten druhý vám ale nebyl uznán.

To už je asi jedno. Je to příprava. Hlavně, že se tomu brankáři nic nestalo. Za stavu 3:1 už to nic neřešilo.

Vy jste v litoměřickém klubu nový, jak na vás působí zdejší prostředí?

Máte hezkou halu, což musím ocenit. Hraje tu spousta mladých hráčů kolem dvaceti let, kteří mohou jít nahoru. My se jim budeme snažit nějakým způsobem pomoct.

Od vás se bude očekávat, že budete tahounem týmu. Počítáte s tím?

Tady je více takových hráčů. Je tu Míla Čermák, Jarda Hašek. Je tady Rubíňo (Tomáš Rubeš, pozn. red.), který by už měl být také tahounem mančaftu, šikovný je na to dost. Těch kvalitních hráčů je tady více.

Už jste znal některé hráče před vaším příchodem?

Znal jsem hodně hráčů ročníku 92 počínaje Kubou Kolářem, pamatuju si také Radka Míku ještě ze Sparty.

Ještě zpátky k zápasu. Z čeho vyplynul ten úvod druhé třetiny? Bylo to z přemíry snahy nebo to byl taktický záměr vyzkoušet si oslabení?

Taktický záměr to rozhodně nebyl. Byla to naše laxnost u modré čáry a z toho pramenily ty fauly.

Jak se lišila obě poslední utkání s Mostem?

V Mostě jsme dali na 3:0 a bylo po zápase. Na to jsme měli šance i dnes, cítili jsme to, ale Most dal na 2:1 a dostali se zpátky do hry. Jinak to ale byly podobné zápasy. Je to prostě začátek.