12. 8. 2013 | Alexandr Stys

S Mostem tentokrát na domácím ledě

Druhý zápas proti Mostu čeká na litoměřické hokejisty v úterý 13. srpna, tentokrát v domácím prostředí Kalich Areny. První utkání zvládly Litoměřice na jedničku a svého soupeře přestřílely v poměru 6:2. Zejména první třetina rozhodla o vysokém vítězství Stadionu, kdy svěřenci trenérů Doležala a Tvrzníka nasázeli soupeři tři branky. Dokáže Most porážku Stadionu oplatit či zvítězí opět Stadion se dozvíme v úterý od 18:00.

Přípravné zápasy zatím hokejistům Stadionu Litoměřice zatím vychází velice dobře. Ze tří utkání Kališníci dvakrát dokázali vyhrát. Po vydařené výhře proti Ústeckým Lvům přišla smolná porážka od Benátek nad Jizerou na jejich ledě. Poté si však Litoměřice připsaly další výhru na ledě Mostu.

Utkání v Mostě zahájili hokejisté Litoměřic ve velkém tempu. Na soupeře vlétli a během první třetiny si vypracovali tříbrankový náskok. Postupně se do branky Gutseviche trefili Škop, Čermák a Doležal. Most snížil zásluhou Charouska v dvojité početní výhodě. Po druhé přestávce se za Stadion trefil Rubeš a vrátil svému týmu tříbrankový náskok. Domácím se podařilo vstřelit ještě jednu branku, ale poslední slovo měli opět litoměřičtí. Šestý a poslední gól Stadionu vsítil Tomáš Brém. Litoměřice tak porazily Most vysoko 6:2.

Trenéry Litoměřic může těšit, že nové posily Stadionu zatím patří mezi tahouny mužstva. Sparťanští mladící Brzobohatý, Brém a Škop předvádějí skvělé výsledky. Po dvou brankách na svém kontě již mají Čermák, Doležal či Rubeš. V brance Litoměřic se nově také objevil Vojtěch Sedláček, který dres Stadionu oblékal již v loňské sezóně. V litoměřickém brankovišti se tedy již představili čtyři brankáři ve třech zápasech. Nejlépe si zatím vedl Lukáš Lavinger, který odchytal půl utkání proti Slovanu a za svá záda nepustil žádný puk.