23. 5. 2013 | Michal Sabó

Ondřej Smetana: Jsem šťastný, že tu mohu být

V Litoměřicích vyjel poprvé na led a poprvé zde okusil první ligu. Po první sezóně ale putoval do Ústí nad Labem. Na startu letní přípravy je však opět ve svém mateřském klubu. V šatně se tak setkává například s dalšími spoluhráči z žákovských let, “je hezké se tu znovu po těch letech sejít”, říká téměř dvoumetrový bek.

Jak ke tvému návratu do Litoměřic došlo?

V Ústí jsem přišel na sraz, kde mi nabídli, jestli bych se chtěl vrátit do Litoměřic. Tak jsem ani nepřemýšel a hned jsem řekl, že se vrátím. Jsem tu doma a jsem tu rád. Jsem šťastný, že tu mohu být.

Po roce v A týmu Litoměřic jsi putoval do Ústí, ale většinu startů jsi sbíral v juniorce. Nebylo z toho trochu zklamání?

Určitě to zklamání bylo. První věc je to, že jsem chtěl hrát v Litoměřicích, ale prostě to tak bylo. Nedá se s tím nic dělat. Ještě mám dost sezón před sebou, abych se prosadil a uvidíme, jak to bude dál. Teď jsem rád, že jsem doma a to je hlavní.

Litoměřice nově vede trenér Doležal, jaká je zatím jeho letní příprava?

Je to tvrdé. To je ale každá letní příprava. Ze začátku to bolí, ale je to potřeba. Musíme to všechno udělat poctivě. Snad nás to dobře připraví a to play-off tento rok uděláme.

V kabině sedíš znovu s hráči, se kterými jsi hokejově začínal, Danielem Opavou a Dominikem Müllerem. Věříte si, že byste si mohli znovu společně zahrát jako v žácích?

To myslím není úplně otázka pro nás. Určitě bych ale byl rád, kdybychom si spolu zase zahráli. S klukama se stále setkáváme, jsme pořád v kontaktu. Je hezké se tu znovu po těch letech sejít.

Po odchodu několika zkušených hráčů litoměřická kabina opět omládla, je v ní řada domácích i sparťanských juniorů. Jak jste si zatím sedli jako parta?

Parta je zatím dobrá. Je to ale stále letní příprava, uvidíme, jak to bude v sezóně. Kdo přijde, kdo odejde, ale to už je zase otázka pro jiné.