4. 3. 2013 | Michal Sabó

Kališníci míří na cestu k Medvědům

Litoměřičtí mají za sebou již téměř celou první polovinu skupiny play-out. V rámci pátého kola je čeká cesta na berounský led. Medvědi se dostali v úvodu bojů o udržení na poslední příčku a na záchranu ztrácí aktuálně dvanáct bodů, jejich cíl pro nadcházející zápas je tedy jasný. Zda se jim podaří ubránit tři body před kališníky nebo si Litoměřice připíší čtvrtou výhru v řadě můžete sledovat jak osobně v ochozech berounského stadionu, tak i z domova v tradičním přenosu na serveru onlajny.com.

Stadion zažil v posledním kole proti Šumperku nejvydařenější zápas ve své tříleté prvoligové historii, alespoň výsledkově. Herně už to nebylo po značnou část duelu s Draky podle představ trenérů. Navzdory tomu dokázali Litoměřičtí nastřílet do sítě soupeře deset branek, což se jim za jejich působení v prvni lize v mistrovském zápase nepodařilo. Také díky tomuto utkání litoměřičtí hráči poskočili do čela bodování skupiny play-out. Vede Kryštof Kafan se sedmi body, šest nasbírali na druhém a třetím místě Pavel Mrňa spolu se Šimonem Antončíkem.

Šance Berounských na vyhnutí se baráži je již spíše teoretická, ovšem Medvědi se stále nevzdávají. V brance s Litoměřickým dobře známým Vojtěchem Sedláčkem budou chtít svého soupeře poprvé od devětadvacátého kola, kdy na domácím ledě zvítězili 3:2, porazit. Zatím se však Berounu v play-out nedaří. Všem čtyřem dosavadním soupeřům podlehl. V posledním kole nestačily ani dvě branky Marka Loskota, který dotahoval ztrátu v duelu s Benátkami. Medvědi nakonec padli po výsledku 4:3 pro Benátecké.

Potvrdí Stadion svou aktuální formu? Zvítězí s trenérem Řeháčkem podesáté z dvanácti zápasů jeho dosavadního působení na litoměřické lavičce? Podaří se Medvědům vykřesat jednu z posledních jiskřiček naděje na neúčast v baráži? Doražte se do Berouna přesvědčit osobně nebo sledujte na dálku tradiční online přenos. Utkání začíná 4.3. v 18:00.