1. 3. 2013 | Michal Sabó

Do Kalich Areny tentokrát dorazí Draci z Šumperku

Čtvrté kolo skupiny play-out je tu a s ním i souboj Litoměřic se Šumperkem. Také Draci už mají jistou záchranu a očkávat tedy lze atraktivní útočný hokej z obou stran. Ten šumperské hráče zdobil většinu sezóny, byť především na domácí půdě a v Kalich Areně se letos ještě netrefili. Zda si Litoměřičtí udrží kladnou bilanci se svým soupeřem nebo budou úspěšnější svěřenci trenéra Kučery sledujte buď přímo v ochozech nebo tradičního online přenosu. Zápas začíná v sobotu 2.3. v 17:00.

Vzájemné skóre i bilance výher a porážek mezi Litoměřicemi a Šumperkem vyznívá po letošní základní části lépe pro Severočechy. Ve čtyřech zápasech zvítězili třikrát kališníci, jednou se radovali na domácí půdě Draci. Litoměřičtí skórovali čtrnáctkrát, Šumperští se trefili šestkrát, ovšem v Kalich Areně vyšli v obou případech střelecky naprázdno. Na gól z litoměřického ledu čekají svěřenci Radka Kučery téměř rok, již od sedmého března 2012. Ovšem ani tenkrát nezvítězili, to se jim podařilo naposledy prvního února loňského roku.

V letošním play-out jsou Draci produktivnější, byť o jediný gól s jedenácti přesnými zásahy. Obrana Litoměřic však byla v posledních třech zápasech o něco pevnější a povolila jen šest gólů soupeře, Šumperští inkasovali osmkrát. Díky tomu mají i litoměřičtí brankáři lepší úspěšnost zákroků. Díky vychytané nule Petra Přikryla činí v tuto chvíli téměř 96 procent. Brankář Salithu Vratislav Vajner zastavil 95 procent kotoučů mířících na jeho svatyni.

Zvítězí Stadion nad svým soupeřem i počtvrté? Odvezou si Draci po roce body z Litoměřic? Přijďte se osobně přesvědčit do Kalich Areny, zápas začíná v sobotu 2.3. v 17:00. Z utkání budeme opět vysílat také podrobný online přenos.