28. 2. 2013 | Michal Sabó

Petr Přikryl: Měl jsem spoustu štěstí, ale to k tomu někdy patří

Litoměřičtí porazili ve třetím kole play-out na domácí půdě Písek a Petr Přikryl si připsal čisté konto. Po utkání však vychytanou nulu nijak nepřeceňoval. V krátkém rozhovoru po zápase mluvil spíše o štěstí. Hlavním tématem bylo zapojení mladých hráčů z litoměřické juniorky, ze které už se čtyři hráči objevili v "A" týmu a několik dalších by je mělo následovat. Více čtěte v následujícím článku.

Je za vámi další zápas play-out, porazili jste Písek 4:0, vychytal jsi svou další nulu. Jak bys ten zápas zhodnotil?

My jsme nehráli špatný zápas, ale je vidět, že už se o nic nehraje. To znamená, že ta obrana už není až tak skvělá, jak by měla být. Na druhou stranu ti kluci hrají celý rok pod tlakem aby se udělalo play-off, zase se nám to nepodařilo, což je samozřejmě špatně, ale teď si užívají takového volnomyšlenkářství. Někdy se tedy stane, že různých přečíslení je tam dost, ale máme i mladý mančaft, zapojujeme některé naše juniory a tím pádem to dozadu není občas úplně stoprocentní. Já měl ale spoustu štěstí, ale to k tomu někdy patří.

Jaká je zatím spokojenost právě s výkonem juniorů, kteří se připojili k týmu?

Po dvou zápasech se to samozřejmě říct nedá, ale myslím si, že trenéři juniorů odvádějí dobrou práci, kluci jsou připraveni a tím pádem do toho mohou vlétnout. Starší hráči jim pomohou a ti mladí hráči potom odehrají dobrý zápas. Já jsem jenom rád, že dostali šanci a i s nimi se vyhrává. Do budoucna je to pro ně ohromné plus.

Zapojili se do týmu již čtyři hráči z juniorky, plánujete dát šanci i dalším?

Po dohodě s trenéry juniorů a se šéftrenérem mládeže je nějakým způsobem určitě zapracujeme. Chceme jim dát šanci. Jsem sám zvědav, jestli by ti kluci zvládli prvoligové zápasy. O tom ale rozhodují jak trenéři “A” týmu, tak trenéři mládeže.

Zatím šlo o hráče v poli. Je v juniorce také nějaký brankář, který by mohl dostat šanci?

To je dost složité. Myslím si, že ti kluci jsou na to ještě mladí. Třeba v přípravě je to reálné, ale teď tu máme ještě Petra Hrušku, který si také zaslouží šanci za práci, kterou tu celý rok odvádí. Po dohodě s trenéry je to teď on, kdo by měl dostat šanci.

Ještě zpět k zápasu. Jak bys popsal situaci v závěru druhé třetiny, kdy už se Písečtí radovali z gólu, ten ale nakonec nebyl uznán.

Tam jsem se trochu rozčílil na kluky, protože aby pět vteřin před koncem byl na červené čáře hráč soupeře a projel nám tam nerušeně a dal gól, tak to se stát nemůže ani kdybychom hráli exhibici. Kvůli tomu jsem se rozčílil, ale prý to tedy bylo po konci třetiny, takže jsem měl znovu štěstí.