17. 2. 2013 | Michal Sabó

Stadion zakončí základní část v Olomouci

Základní část první hokejové ligy je téměř u svého konce. Ještě však zbývá odehrát poslední, dvaapadesáté kolo. V tom se kališníci představí na ledě druhé Olomouce. Litoměřičtí již Hanáky v této sezóně dokázali porazit, podaří se jim to i na jejich ledě? Přesvědčit se můžete u tradičního online přenosu, který začíná v pondělí 18.2. od 18:00.

Stíhací jízda Litoměřic za postupem do vyřazovacích bojů definitivně skončila po prohře v posledním derby. V posledním kole, na ledě Mory však nebudou chtít utkání pouze odehrát, ale jako řadu předchozích především vyhrát. "Motivace bude určitě kvůli divákům, kteří přijdou na domácí zápasy. Horší to bude asi venku, ale určitě nechceme zápasy prohrávat a dostávat nějaké debakly. Budeme si ten konec sezóny chtít užít a dohrát s co nejvíc vítězstvími", ujistil po sobotním duelu František Gerhát. Motivaci mohou kališníci hledat ve zlepšení své bilance na olomouckém ledě. Z Hané dovezli během tří sezón pouhý jeden bod po prohře 3:2 po samostatných nájezdech, stalo se tak 21.1.2012.

Kohouti před sebou mají vidinu celkového vítězství v základní části. Za dosud vedoucí Boleslaví zaostávají o pouhý jeden bod. V případě pondělního triumfu však budou muset spoléhat na zaváhání Středočechů v souboji s Mostem. Pokud by dokázali na poslední chvíli ukořistit první příčku, zřejmě by uvítali jednoho z dvojice Hradec - Benátky před bojovným mužstvem havlíčkobrodských Rebelů.

Znepříjemní Litoměřičtí či dokonce svému soupeři poslední šanci na ligové prvenství? Nalaďte v pondělí 18.2. v 18:00 server onlajny.com a přesvědčte se.