5. 2. 2013 | Alexandr Stys

Stadion čeká těžké utkání, ve středu jede do Kadaně

Další z venkovních utkání čeká na litoměřický Stadion tuto středu. Kališníky na svém ledě přivítá SK Kadaň, momentálně pátý celek. Litoměřice mají se soupeřem kladnou vzájemnou bilanci v této sezóně a budou chtít z venkovního ledu přivézt další vítězné body. Kadaň bojuje o čtvrtou příčku a tudíž lepší postavení do závěrečných vyřazovacích bojů. Utkání začíná od 18:00.

Výhru prozatím vždy bral domácí celek

Litoměřice ve třech vzájemných utkáních s Kadaní zvítězily hned dvakrát. V prvním domácím zápase Kališníci si s chutí zastříleli a soupeři nasázeli pět branek. Průběh utkání však byl dramatický. Domácí se v utkání dlouho nemohli střelecky prosadit. Dva šťastné góly se naopak podařilo vstřelit hostům. Obrat ve druhé části, na který potřebovali domácí necelé dvě minuty, však utkání zlomil a zisk tří bodů za výhru 5:2 ještě potvrdily dva zásahy Litoměřických v závěrečné dvacetiminutovce.

Odvetu si soupeř pohlídal a na svém ledě nedal Stadionu šanci na jakýkoliv zásah. Litoměřice sice téměř dvě třetiny držely čisté konto, avšak po trefách Hafenrichtera v přesilové hře a Semana ve vlastním oslabení už nedokázaly najít odpověď a nechaly body na domácí půdě. Litoměřičtí především ztroskotali na brankáři Hanuljakovi, který pochytal všechny pokusy hostů.

I ve třetím utkání vládl domácí tým. Litoměřickým divákům se v něm představila posila z pražského Lva, místní odchovanec Martin Škoula. Litoměřičtí šli v první třetině do vedení díky úspěšné dorážce Nováka. Kadaňští dokázali srovnat ve druhé části zásluhou Charouska, ale kališníci získali hubené vedení zpět po gólu Dominika Simona. Byl to nakonec gól vítězný a hráči Stadionu získali tři body po výsledku 2:1.

Kadaň se drží vrchních pater tabulky

Kadaňské mužstvo nedávno opět změnilo trenéra. Na lavičku se týmu se na konci ledna postavil Jiří Doležal a pod jeho vedením Kadaň ihned zaznamenala výhru proti Rebelům z Havlíčkova Brodu. Domácí se dostali rychlé do vedení díky dvěma brankám na začátku první třetiny. Nejdříve Dolejše prostřelil Chlouba a druhou branku zaznamenal Stehlík. Těsně před druhou přestávkou se ještě stihl prosadit Procházka a Rebelové rázem prohrávali o tři branky. Snížení sice přišlo začátkem poslední dvacetiminutovky z hole Musila, ale Deveriho branka uzavřela střelecký účet utkání a Kadaň zvítězila 4:1.

Kadaň spolupracuje na velice blízké úrovní s extraligovými Piráty z Chomutova. Není tedy divu, že v týmu trenéra Doležala působí několik zkušených Pirátů. Statisticky nejlepším hráčem mužstva je Filip Seman. Ve 31 utkáních si tento hráč připsal 29 bodů za 20 branek a 9 asistencí. Nejvíce Kadaňští spoléhají na jedničku v brankovišti – Miroslava Hanuljaka. Ten si drží nadprůměrnou úspěšnost zákroků nad 94% a průměr dvě inkasované branky na utkání.

Sestava Kadaně v utkání proti Mostu:

Strmeň - Schmidt, Szakal, Trefný, Opalek, Havel, Mazanec, Kolčava - Hafenrichter, Gajovský, Jíra - Ton, Chlouba, Mainer - Hrabák, Hanták, Andres - Deveri, Hammerbauer.