2. 2. 2013 | Jan Luňáček

Můj výkon byl výsledkem práce celé naší lajny, říká Martin Novák

Útočník s číslem 85 v dresu domácího Stadionu byl jedním z dvougólových litoměřických střelců v utkání proti soupeři z Benátek nad Jizerou. Po nedávné nemoci naskočil Martin Novák opět na ledovou plochu a pomohl kališníkům k zisku tří důležitých bodů. A protože je optimistou, stále věří v postup do play-off.

Martine, dnes jsi odehrál povedený zápas, vstřelil jsi dvě branky. Jsi se svým výkonem spokojený?

Hrálo se mi dnes dobře, ale byl to výsledek práce celé naší lajny. První branka padla po našem prohraném vhazování, ale Petr Šinágl tam perfektně napadl obránce, který puk špatně vyhodil, a Ondra Martinka vystřelil od modré. Já jsem stál před brankou a od betonu brankáře se to ke mně odrazilo. Byl to docela šťastný gól. Při druhé brance mě suprově našel Petr Šinágl a já se to snažil vystřelit pod vyrážečku. A ono to vyšlo.

Benátky jsou vždy nepříjemný soupeř, ale dnes jste je v první třetině docela převálcovali. Čím to?

Já ani nevím. My jsme si před utkáním řekli, že musíme puk cpát do prostoru před brankou. Že tam musíme jít důrazně a zkoušet všechno. Podařilo se nám tak vstřelit tři branky.

Co utkání v Šumperku? Tam jste také odehráli dobrou první třetinu.

V Šumperku jsme naštěstí nedostali v první třetině žádnou branku z brejku, což domácí umí. To jsme si pohlídali. Ve druhé třetině jsme se opět hodně tlačili do branky a ono se to vyplatilo.

Teď vás čeká opět série težkých soupeřů - venku Kadaň a doma Jihlava. Budou body?

Teď si fakt soupeře nemůžeme vybírat. Do konce základní části to bude těžká série, ale já věřím, že z toho nějaké body budou.

Doufáte ještě v elitní osmičku?

Je to těžké. Člověk se stále snaží tomu věřit, ale zápasy už ubývají. Reálná šance tam stále je. Jak jsem říkal minule, já tomu stále věřím. Šance je už sice malá, ale naděje umírá poslední.

Asi vás čeká boj o konečné deváté místo. Ty jsi to již dvakrát zažil. Doufal jsi v lepší umístění?

Určitě. Začátek soutěže jsme měli suprově rozehraný. S tím asi málokdo počítal. Pak se s námi něco stalo. Přestalo se dařit. Nedělali jsme jednoduché věci, které jsme dělat měli. Nepadaly nám tam branky a dostali jsme se do křeče. Najednou jsme nevěděli, jak z toho ven. Je to hrozná škoda, zbytečně jsme ztráceli body.

Teď už je snad v kabině lepší nálada.

Nálada je určitě lepší, ale nesmíme se opět nechat uchlácholit a musíme stále makat. Musíme věřit, že teď uhrajeme co nejvíce bodů, a uvidíme, co se bude dít.

Jak se ty osobně cítíš fyzicky? Už máte hodně odehráno.

Byl jsem před utkáním v Šumperku týden nemocný. Měl jsem horečky a musel jsem vynechat dva zápasy, takže jsem na sobě cítil, že tělo ještě není v pohodě. Když se hraje pod léky, tak to není ono. I když se hráč snaží ze sebe dostat maximum, tak nemoc tělo vysílí. Není to ještě ideální, ale doufám, že se do pohody opět co nejrychleji dostanu.