2. 2. 2013 | Alexandr Stys

Češky i ve druhém utkání podlehly Japonkám

Reprezentace žen i ve svém druhém utkání podlehly japonským soupeřkám. Tentokrát to ovšem byly Češky, které v utkání otevřeli skóre. Vedení domácí reprezentaci zařídila Mrázová. Rozuzlení zápasu však přišlo až ke konci třetí třetiny. Japonky během dvou minut smazali vedení Češek a vyhrály 2:1.

Hned od úvodních sekund se Japonky vrhly do útoku. Rozehrávku domácích vystihla Sakagamiová a mohla se dostat do první šance, Kolowratová s Láskovou ale včas zažehnaly nebezpečí a odstavily japonskou hráčku od puku. Češky zahrozily hned z protiútoku. Studentová v pravém rohu přenechala puk Holešové, ta mezi bruslemi japonské hráčky našla mezi kruhy volnou Alenu Polenskou. Její rychlá střela ale zamířila nad hostující branku. Oproti prvnímu utkání v brance Japonska nastoupila Nakaokuová a předváděla stejně dobré výkony jako její kolegyně Fujimotova.

Český výběr se prosadil z přesilové hry ve 28. minutě. Tvrdou ranou z pravého kruhu do horního růžku otevřela skóre utkání Kateřina Mrázová. Japonky mohly ihned srovnat, Sakagamiová pálila z levého kruhu, ale její střela šla těsně vedle. Česká brankářka se poté vyznamenala proti Takeuchiový a český výběr dále držel hubený náskok. Těsně před koncem druhé třetiny Studentová našla na středu hřiště rozjetou Mrázovou, ta dostala puk na útočnou modrou, oklamala japonskou obránkyni a švihem vypálila. Japonská brankářka vytěsnila její střelu lapačkou nad branku.

Vývoj utkání se zlomil až ke konci zápasu. Po přihrávce Yoneyamaové se z prostoru před brankou prosadila střelou k pravé tyči Tomoko Sakagamiová.Vyrovnaný stav vydržel necelé dvě minuty. Haruna Yoneyamaová ujela obránkyni Láskové po pravém křídle a forhendovou kličkou poslala svůj tým do vedení. Japonský výběr tak otočil utkání ve svůj prospěch a připsal si druhou výhru proti České reprezentaci.