1. 2. 2013 | Alexandr Stys

Litoměřice čeká další těžký zápas, v sobotu vyzvou doma Benátky

Po reprezentačním programu žen čeká Kalich Arenu opět mužský hokej. Na programu 1. ligy je souboj Litoměřic a Benátek nad Jizerou. Tým od řeky Jizery stále bojuje o postup do vyřazovacích bojů play-off. Pro Stadion už je ovšem šance mezi elitní osmičku velmi malá, ale přesto budou chtít doma svého soupeře přehrát a získat tři vítězné body do tabulky. Utkání se hraje v sobotu od 17:00.

Benátky nepatří mezi oblíbené soupeře Litoměřic. V této sezóně Kališníci na tohoto soupeře prostě neumí a ze tří dosavadních utkání třikrát prohráli. Podaří-li se Stadionu zlomit smůlu v sobotním utkání na domácím ledě to teprve uvidíme. Kališníci po minulém důležitém utkání v Šumperku budou chtít sebrat body dalšímu nelehkému soupeři. Benátky jsou momentálně na postupovém osmém místě s náskokem tří bodů na Královské lvy z Hradce Králové. Do konce základní části však ještě zbývá šest utkání a vše se může ještě změnit.

Nejvyšší porážku s Benátkami si letos Litoměřice připsali v minulém domácím utkání, kdy prohráli 0:4. Hosté šli v utkání rychlé do vedení zásluhou Jonáka. Druhou branku přidal v 11. minutě Špaček, poté co předvedl důraz na brankovišti. Domácí se těžce dostávali do útočného pásma přes vysunutou obranu Benátek. Hosté ještě přidali další dvě branky zásluhou Krále a Skořepy a odvezli si ze severu Čech tři vítězné body.

Produktivitu Benátek vede Lukáš Král. Velezkušený útočník už posbíral 32 bodů za 5 gólů a 27 asistencí. Nejlepším střelcem týmu je však Josef Skořepa, na jeho přesných 17 zásahů zatím nikdo z týmu nedosáhl. Nejvíc kanadských bodů mezi obránci nasbíral Jan Jaroměřský (3G+15A). Mezi tři tyče se letos postavili všichni tři brankáři. Nejvíce startu si připsal Tomáš Vošvrda. Ve 28 zápasech si připsal 90% úspěšnost zákroků a průměr kolem 2,5 gólů na utkání.

Minulé utkání Benátky sehrály v domácím prostředí proti Mostu. Domácí už v první třetině naznačili, jakým směrem se utkání bude ubírat. Po gólech Kopice, Vály a Krále vedly nad hosty 3:1. Nakonec z toho bylo šest vstřelených gólů v Melicharově síti a mostecký gólman přepustil místo svému kolegovi. Benátky nakonec vyhrály 6:2 a pojistili si osmou příčku před Hradcem.

Sestava Benátek v utkání proti Mostu:

Vošvrda - Mrkvička, Kolmann, Jaroměřský, Šimek, Říha, Vitásek, Niko, Vála - Skalický, Skořepa, Klimt, Jonák, Plodek, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Jech, Vlach, Pabiška.