29. 1. 2013 | Alexandr Stys

Se Šumperskými Draky o návrat na desátou příčku

Litoměřický Stadion čeká další zápas na venkovním ledě. Tentokrát se Kališníci vydají do vzdáleného Šumperku, kde na ně čeká souboj s místními Draky. Bude to souboj o desátou příčku, Šumperk dlouho vyhlížel příležitosti, kdy předstihnou Severočechy a díky výhře v minulém kole jim to povedlo. Litoměřice naopak padly a posunuly se o příčku níž. Utkání Salith Šumperk – HC Stadion Litoměřice začíná ve středu 30. ledna v 18:00 hodin.

Bilance Litoměřic se Šumperkem je zatím ve prospěch Kališníků. Oba týmy se střetly třikrát a pokaždé se radoval domácí celek. Litoměřice Draky dvakrát přehrály v Kalich Areně, navíc bez inkasované branky. První zářijové utkání Stadion vyhrál 3:0. Do vedení šli domácí v 5. minutě zásluhou Haška, který v úniku 2 na 1 s lehkosti překonal Vajnera. O druhý zásah Litoměřic se postaral v přesilové hře Lapšanský, který si před brankou položil obránce a střelou nad beton překonal gólmana. Do třetice se do branky Draků trefil Pavel Mrňa. Vojtěch Sedláček si navíc připsal čisté konto.

Porážku Draci dokázali oplatit hned v následujícím vzájemném utkání. Před domácím publikem Šumperk přehrál Severočechy v poměru 1:3. O jediný zásah Stadionu se postaral za stavu 3:0 Rudovský. Největším rozdílem skončilo třetí utkání. V něm Stadion svého soupeře zaskočil již od první minuty, kdy se prosadil obránce Kříž. Po něm se trefili Kafan s Rubešem a o utkání bylo rozhodnuto. Do konce zápasu se domácí trefili ještě dvakrát a poslali soupeře s pětigólovou nadílkou domu. Šumperk tak má Stadionu ve středu co oplácet. Pokud však Litoměřice ještě doufají v postup do vyřazovacích bojů playoff, musí svého soupeře přehrát a dovézt domu tři body.

Do Šumperku Litoměřice vyrazí s novým trenérem. Dosavadní dvojící doplní zkušený trenér Josef Řeháček, který předtím působil na jihu Čech v Písku. Naopak mužstvo Stadionu opouští obránce Ondřej Kříž, který do konce sezóny bude vypomáhat olomouckým Kohoutům. Pro Kališníky je to citelná ztráta v obranných řadách.

Nejproduktivnějším hráčem Draků je Adam Červenka s 26 body za 12 branek a 14 nahrávek. Mezi další produktivní hráče patří bezesporu Aleš Staněk či velezkušený Karel Plášek. Oba nasbírali přes dvacet kanadských bodů. Zajímavosti je i produktivita obránce Aleše Holíka, který dokázal nastřílet deset branek a přidat patnáct nahrávek. Brankářská jednička Štůrala si drží úspěšnost zákroků kolem 90%.

Sestava Draků v minulém utkání proti Mostu:

Štůrala - Holík, Novotný, Gewiese, Tesařík, T. Sedlák, A. Sedlák - Haas, Staněk, Plášek - Rufer, Hlinka, Finsterle - Brunec, Hulva, Červenka - Cink, Skoumal, Meidl.