13. 1. 2013 | Jan Luňáček

Já se za velkého střelce nepovažuju, říká Petr Šinágl

Útočník s číslem 9 na dresu Stadionu je všem příznivcům litoměřického týmu moc dobře znám. Rychlonohý hráč a bojovník již v domácím týmu působí několik let. Po zápase proti vedoucímu týmu prvoligové tabulky BK Mladá Boleslav jsme si povídali s nejlepším hráčem utkání kališníků Petrem Šináglem.

Petře, dnes jsi byl vyhlášený nejlepším hráčem domácích proti vedoucímu celku tabulky. Jak se ti hrálo?

Dnes se mi hrálo opravdu dobře. Rád hraju proti soupeři, který chce hrát hokej, a tím Boleslav byla.

Podařilo se ti v posledních zápasech vstřelit první branku Stadionu. Probouzí se v tobě střelec?

Já se za střelce nepovažuji, to vůbec ne. Myslím si, že to byla náhoda. Dnes mi pěkně nahrál do jízdy Pavel Mrňa a já to také pěkně trefil. To je vše. Asi to není o tom, že bych chytil nějakou střeleckou fazónu, i když by to tým potřeboval.

A co dnešní zápas. Docela dobře rozehraný, ale opět bez bodů. Co s tím?

My víme, co s tím. Dnes například první dvě třetiny nebyly až tak dobré. Hráli jsme s respektem ze soupeře a trochu ustrašeně. Můžeme poděkovat Petrovi v brance za to, že skóre nebylo vyšší. Ale poslední třetina byla z naší strany dobrá. Tak bychom měli hrát. Boleslav se možná i bála o výsledek. Dobře jsme bruslili, byli jsme všude a podle toho to vypadalo.

Už tě někdo upozornil, že tvá dnešní branka byla stou brankou kališníků v této sezoně?

Ano, už o tom vím. Řekla mi to naše fotografka Míša a já doufám, že to v kabině ještě nezaregistrovali.

Byla stanovena nějaká prémie, kterou budeš muset jako střelec dát do kasy?

Já ani nevím. Raději to nebudeme pokladníkovi říkat. Doufám, že po uplynutí desáté večerní už to nebude platit. :)

Teď vás čeká série zápasů se soupeři, kteří jsou v tabulce pod Stadionem. Začnou se sbírat body?

Měly by se sbírat. Ale v téhle soutěži můžete prohrát s kýmkoliv. Je to hrozně vyrovnané. Každopádně v pondělí jedeme do Písku s tím, že chceme vyhrát. Budeme ale muset předvést takový hokej, jaký hrála Boleslav dvě třetiny proti nám.

Co říkáš návštěvnické kulise? Když diváci vidí, že se hraje dobrý hokej, tak přijdou, i když se moc nedaří.

My sami jsme byli dnes překvapeni velkou návštěvou. Samozřejmě je na každém divákovi, zda přijde nebo ne. My děláme co můžem, aby se našim fanouškům hokej líbil. Teď nám to tam sice moc nepadá, ale my doufáme, že diváci budou chodit i nadále a naše výsledky se obrátí k lepšímu.

Dnes nehráli Honza Rudovský a Honza Kloz. Jaké jsou důvody?

Honza Rudovský toho odehrál za poslední dny hodně, protože hrál i za Kladno, a tolik zápasů v řadě by asi nevydržel. A Honza Kloz je nemocený. Asi ho zklátila nějaká chřipka.

Co tvoje fyzické síly? Už toho máte poměrně dost odehraného.

Já se cítím docela dobře. Myslím si, že jsme v létě potrénovali kvalitně a není zatím důvod si na úbytek sil stěžovat. Hlavně aby vydrželo zdraví. Ale to je také o životosprávě každého hráče, jak k tomu sám přistoupí. Myslím si, že máme v týmu zodpovědné kluky, kteří životosprávu nezanedbávají.

A co psychická pohoda v týmu?

Tak to je horší. Když v utkání tlačíte soupeře a nemůžete vstřelit branku, ale naopak nějakou hloupou dostanete, tak to na psychice nepřidá. Máme mladý tým a je na nás starších, abychom mladé kluky podrželi a trochu je povzbudili.