11. 1. 2013 | Michal Sabó

Kališníci přivítají lídra z Mladé Boleslavi

První liga vstupuje do své poslední čtvrtiny. V jejím úvodu, v rámci čtyřicátého kola, je na programu duel Litoměřic s Mladou Boleslaví. Kališníci dokázali Středočechy potrápit ve všech třech předcházejících zápasech. Jak tomu bude tentokrát se budete moci přesvědčit v sobotu 12.1. od 17:00 v ochozech Kalich Areny nebo prostřednictvím našeho tradičního online přenosu.

V prvním střetnutí obou celků v letošní sezóně zvítězili Boleslavští 6:3, ovšem Litoměřice šly hned třikrát do vedení. V odvetě na ledě Severočechů brali Bruslaři tři body až po tuhém boji a výsledku 2:1. Třetí zápas, opět ve městě automobilů vyzněl lépe pro Boleslav, která kališníky pokořila poměřem 4:1 a zejména vydařenou první polovinou utkání.

Právě Boleslavští vyřadili ve čtrnáctém kole na dlouhou dobu ze hry Jaroslava Haška. Zkušený litoměřický útočník do té doby pomohl zařídit polovinu gólů svého týmu ve vzájemných duelech s Bruslaři, ovšem tvrdý zákrok jednoho z obránců soupeře jej poslal na marodku na příštích dvaadvacet kol. Nyní už je ale pětatřicetiletá opora Stadionu zpět v sestavě a znovu pomáhá svému týmu k důležitým brankám se svými křídly Novákem a Rudovským, se kterými se tolik prosazoval v úvodu soutěže.

Bruslaři si po celou sezónu drží postavení na čele první ligy. Musí však být velmi ostražití před svým největším pronásledovatelem, Olomoucí. Aktuálně mají před Kohouty náskok dvou bodů a v následujícím kole jim tedy hrozí nebezpečí ztráty vedení. Olomouc totiž zavítá na led Šumperku, se kterým ještě v letošní sezóně neprohrála v základní hrací době. O to důležitější bude nadcházející zápas pro Litoměřice i Mladou Boleslav.

Přijďte tedy podpořit svůj tým do Kalich Areny v těžkém boji. Utkání začíná v sobotu 12.1. od 17:00. Pokud nebudete osobně na tribuně, nic podstatného vám neunikne díky podrobnému online přenosu.