6. 1. 2013 | Zdeněk Kamínek ml.

Neudržel jsem nervy a odstrčil od sebe rozhodčího, nelitoval činu Jan Rudovský

Ústí nad Labem - Jan Rudovský během letošních osmatřiceti zápasů nastřádal dvacet kanadských bodů, a to za třináct přesných zásahů a sedm gólových asistencí. V neděli šestadvacetiletý forvard je nejproduktivnějším hráčem Stadionu, v posledním utkání se Slovanem si ale na své konto připsal jen dvanáct trestných minut.

I čtvrté severočeské derby letošního ročníku, vezmeme-li v potaz i přípravu, vyznělo lépe pro Ústecké Lvy, kteří ve Zlatopramen Areně vyzráli na Stadion Litoměřice výsledkem 4:0. „Dvě třetiny jsme byli Slovanu vyrovnaným soupeřem. Inkasovali jsme nešťastný gól, který nás srazil. Měli jsme hodně šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Ve třetí části do naší sítě napadaly tři branky. Rozhodujícím momentem zápasu byly zcela určitě dvě nevyužité dvojnásobné početní výhody. I v rovnovážném počtu hráčů na ledě jsme si dokázali něco vytvořit, ale vázne nám koncovka a je to špatné,“ smutnil po skončení střetnutí dvou rivalů ze severu Čech Jan Rudovský.

Litoměřice vyhrály v letošní sezóně venku za tři body pouze třikrát. „Nemyslím si, že by nás to nějak svazovalo, že hrajeme venku. Nedáváme góly ani doma a to je nejvážnější problém. Snažíme se chodit do branky, být důrazní, ale střelecky se trápíme. Co udělat pro to, aby se to změnilo, netuším,“ zoufal nejproduktivnější hráč desátého Stadionu.

„Nejsem se sebou spokojený. Branek jsem mohl dát více. Celému týmu se nedaří, góly bychom měli dávat všichni. Naším cílem bylo probojovat se do play-off, průběžné desáté místo je zklamáním. Šance na postup do vyřazovacích bojů ještě žije, ale musíme zabrat,“ nevzdává nic v neděli čerstvě šestadvacetiletý útočník, jenž v čase 57:23 min. obdržel od hlavního rozhodčího Michala Škrobáka k dvouminutovému trestu za hákování desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.

„Čárový rozhodčí mě chytnul v souboji se čtyřmi hráči Ústí nad Labem, kteří mě začali mlátit. Neudržel jsem nervy a odstrčil jsem sudího pryč od sebe. Nenechám se od ostatních bít. Trochu mi to ulétlo, za jiného stavu bych to neudělal, ale nelituji toho,“ komentoval situaci bývalý mládežnický reprezentant České republiky.

Ve středu 9. 1. 2013 změří svěřenci Milana Vrzala a Daniela Tvrzníka v Kalich areně síly se druhou Olomoucí. „Musíme na Olomouc vlétnout a dát góly. Doufám, že vyhrajeme a případná výhra nás nakopne. Nevím, zda se sobotní prohra Olomouce nějak ve středu projeví, naopak by se měli po prohře více semknout, vždyť hrají dobře celou sezónu,“ předesílá Rudovský.