28. 12. 2012 | Alexandr Stys

Jihlava dalším soupeřem Litoměřic

Po včerejší těsné výhře proti Kadani čeká na litoměřické hokejisty cesta do Jihlavy, kde poměří síly s místní Duklou. Vzájemná bilance obou týmů je letos vyrovnána a pokaždé vyhrál domácí celek. Utkání se hraje v sobotu 29. prosince od 17:30.

Jihlava v posledních zápasech předvádí střídavé výkony. Z posledních pěti utkání Dukla vyhrála dvě a třikrát padla. V posledním utkání proti Mostu se Jihlavským příliš nedařilo a soupeři ze severu Čech podlehli 3:4. Dukla se ujala vedení již v 7. minutě, skóre duelu otevřel v početní výhodě Michal Velecký. Domácí však zanedlouho odpověděli. Ve druhé třetině přidali další dvě branky, čímž červenožlutým odskočili. Svěřenci Petra Vlka ale dokázali znovu snížit, druhou využitou přesilovou hrou se prezentoval Michal Velecký. Hned v úvodu třetího dějství završil jihlavský centr první formace hattrick. Ve 48. minutě však vsítil vítěznou branku domácí Martin Frolík a Jihlava překvapivě prohrála.

Dukla je známá svým kvalitním a především zkušeným kádrem. Není tedy divu, že produktivitu týmu vede trojíce nejzkušenějších mužů. Na třicet bodů už dosáhl Tomáš Čachotský (12G+18A), pouze o jeden bod méně má Daniel Hodek (15G+14A) a trojící uzavírá Michal Jeslínek s 27 body za dvanáct branek a patnáct nahrávek. Pozoruhodný počet kanadských bodů také nasbíral obránce Tomáš Kolafa a to přesně 24 za 5 gólu a 19 asistencí. Kolafa je také lídrem týmu v počtu nasbíraných trestných minut. Na svém kontě už jich má 64. Mezi oběma brankáři Dukly nejsou tak znatelné statistické rozdíly. Jak Rittich tak i Novotnýsi drží úspěšnost zákroků nad 92% a průměr kolem 2,2 branek na utkání.

Letošní vzájemné zápasy Litoměřic a Jihlavy dopadly pokaždé lépe pro domácí tým. V prvním vzájemném utkání si Dukla poradila hladce s Kališníky a poslala je domu se sedmigólovou nadílkou. Ve druhém utkání hraném v Kalich Areně už Litoměřice na soupeře vlétly zhurta a vyhrály 3:1. Domácí hlavně nakopla branka v první minutě, kdy se prosadil Kolář. Druhý zásah přidal Simon ve 26. Minutě a Dukle se ještě podařilo do konce druhé třetiny snížit zásluhou Malce. Začátkem posledního dějství však Novák prostřelil zblízka Novotného a Stadion si už pohlídal vítězství.