20. 12. 2012 | Michal Sabó

Vypadá to hladce, ale zas tak hladké to nebylo, řekl Jan Kloz po výhře nad Šumperkem

Třiatřicáté kolo nabídlo na ledě litoměřické Kalich Areny zápas mezi Litoměřicemi a Šumperkem. V utkání se hrálo prakticky o šest bodů, protože obě mužstva byla se čtyřiceti body na desáté příčce. Kališníkům se do něj podařilo vstoupit podstatně lépe než soupeři a díky Ondřeji Křížovi a jeho tvrdé ráně mohlo hned v první minutě zasypat ledovou plochu několik stovek plyšáků pro dětské oddělení litoměřické nemocnice. Na konečných 5:0 upravil skóre ve třetím dějství Jan Kloz, který také po utkání celý duel zhodnotil.

Je za vámi utkání se Šumperkem. Výsledek 5:0 vypadá hladce, jak bys utkání zhodnotil ty?

Myslím si, že jsme hráli stejně dobře jako v předchozích zápasech. Teď jsme ale ty góly dali a předtím jsme je nedávali. Ale zrovna v minulém zápase v Hradci jsme hráli stejně dobře. Vypadá to hladce, ale zas tak hladké to nebylo. Byli jsme hlavně hladoví a šli jsme tomu naproti.

Pomohl určitě rychlý gól Ondry Kříže. Jak moc vás nastartoval?

Určitě pomohl. My jsme třeba takhle v Hradci dostali gól hned v první a ve třetí minutě a oni pak celý zápas jenom bránili. Rychlý gól nám pomohl, nechci říct, že by úplně rozhodl, ale určitě nás nastartoval. Po těch zápasech, kdy jsme se nemohli trefit, jsme dostali potřebnou jistotu.

Co tvůj gól? Ty jsi dneska uzavřel střelecký účet zápasu. Jak bys tu situaci zpětně popsal?

Sehráli jsme přesně to, co jsme chtěli. V přesilovce máme více variant a tohle byla jedna z nich. Vyšlo to přesně tak, jak mělo. Doufám, že to bude vycházet i v dalších zápasech.

Vrátil jsi se zpět do Litoměřic z Ústí. Jak bys porovnal obě tvá letošní působění? Myslíš, že se tvůj výkon nějak zvedl?

Určitě víc hraju. Já jsem přišel z Ústí, protože jsem nedával góly, přitom šancí jsem měl možná nejvíc v kariéře.

Teď snižujete ztrátu na vedoucí osmičku. Myslíš, že je v silách týmu se do ní dostat?

Tak určitě.

Blíží se Vánoce, liga ale pokračuje dál. Jak je budete v nabitém programu trávit?

To je škoda, že ta pauza není větší. Jsme profesionálové, tak prostě hrát musíme. Strávíme je určitě tradičně jako každá rodina. Máme tam akorát pár tréninků navíc.