14. 12. 2012 | Alexandr Stys

Královští lvi budou dalším soupeřem Litoměřic, v sobotu se Stadion představí v Hradci Králové

Sobotní kolo první hokejové ligy odehrají hokejisté Stadionu Litoměřice na ledě Královských lvů z Hradce Králové. Sousedi v tabulce se utkají už ve třetím vzájemném utkání této sezony. Lvi jsou momentálně o příčku výš a patří jim deváté místo. Utkání začíná od 17:00 na zimním stadionu v Hradci Králové.

Královští lvi mají na kontě 44bodů a jsou stále v kontaktu s horní polovinou soutěže. Svěřenci trenéra Hostáka mají střídavé výkony, v posledních 8 utkáních však Hradec šestkrát prohrál a pouze dvakrát vyšel z utkání jako vítěz. V minulém „lvím derby “ hrál Hradec na ledě ústeckého Slovanu. Do vedení šel v jedenácté minutě hradecký celek, domácí však ihned vyrovnali. Přesto to byli Východočeši, kdo si opět dokázal vypracovat vedení. Ještě deset minut před koncem střetnutí měli svěřenci Hradečtí k dispozici jednobrankový náskok, ten ale nedokázali udržet. Ústecký tým totiž v krátkém časovém sledu nekompromisně otočil vývoj zápasu, přičemž se o dva góly postaral ex-hradecký Roubík.

Oba hradečtí brankáři si drží úspěšnost nad 91%, Jakub Čech dostal důvěru hned v 27 utkáních a jeho kolega Filip Luňák pouze v 9. Produktivitu obránců vede David Roupec se 14body (5G+9A). Mezi útočníky vyčnívá Petr Haluza, který stihl nasbírat 28 kanadských bodů za 13 branek a 15 nahrávek. Další dva hráči Mikeska se Švagrovským dosáhli na hranici dvaceti bodů.

Litoměřice ve středu nedokázaly zlomit „mosteckou“ smůlu a na ledě soupeře prohrály 3:2 po samostatných nájezdech. Stadion vstoupil do utkání dobře, už po deseti minutách Přibyl otevřel skóre. Domácí však zabojovali a do konce prvního dějství dokázali srovnat z hole Nedrdy. Druhá třetina patřila oběma brankářům a gól v ní nepadl. Ve třetí dvacetiminutovce poslal hosty do vedení Sobotka, ale Most se nevzdal a 11sekund před koncem utkání dokázal srovnat stav utkání. Prodloužení nerozhodlo o vítězi a v samostatných nájezdech to byl střelecký souboj Diviška s Přibylem, úspěšnější byl nakonec domácí forvard. Nutno podotknout, že Kališníci s Mostem prohráli letos všechna utkání s Mostem právě až v nájezdech.

Letošní vzájemná bilance Litoměřic a Hradce Králové je 1:1. V prvním utkání, které se hrálo na ledě Královských lvů zvítězily Litoměřice 3:2 díky vítězné trefě Adama Lapšanského, který však dres Stadionu už neobléká. Druhé utkání hrané v Kalich Areně mělo poněkud jiný vývoj, Hradec přijel s velkými ambicemi na sever Čech pro vítězné body. Do poloviny utkání drželi oba brankáři čistý štít a počáteční skóre 0:0 se nehnulo. Ve 31. minutě však první zásah hostů zaznamenal Cetkovský a lvi tak přebrali v utkání iniciativu. Druhou branku přidal Brož a do třetice se trefil Švagrovský. Východočeši tak odjeli ze severu s plným bodovým ziskem a Luňák s vychytaným čistým kontem.

Sestava soupeře v minulém utkání proti Slovanu:

Čech – Karlíček, Roupec, Vágner, Kania, Hendrich, Vobořil, Klement, Čáp – Říha, Mikeska, Budínský – Moskal, Tvrdík, Berger – Kubica, Švagrovský, Cetkovský – Valášek, L. Brož, Macháň.