11. 12. 2012 | Michal Sabó

Litoměřice čeká utkání s Mostem

První hokejová liga pokračuje jedenatřicátým kolem, v rámci kterého se uskuteční také duel mezi Litoměřicemi a Mostem. Utkání desátého s dvanáctým se uskuteční na ledě druhého jmenovaného týmu, jež na kališníky ztrácí dvanáct bodů, avšak vzájemná bilance je příznivější právě pro Mostecké. Zda-li se Stadionu podaří svého soupeře poprvé v sezóně porazit můžete sledovat ve středu 12.12. od 17:30 na mosteckém stadionu nebo prostřednictvím tradičního online přenosu.

Kádr Litoměřic doznal v minulých dnech několika změn. Začněme odchody. Do Berouna se stěhovali útočník Pavel Mrňa a brankář Vojtěch Sedláček. Nejčerstvějším odchodem je pak přesun Adama Lapšanského do Ústí. Za dvojici Mrňa - Sedláček přišli Slováci Lukáš Cingel a Marcel Melicharčík, oba se uvedli hned při své premiéře proti Rebelům vítěznou brankou, respektive devětatřiceti úspěšnými zákroky. Obrané řady vyztužil litoměřickým fanouškům dobře známý Robin Malý, který dres s kalichem na prsou nosil i při postupu ze druhé ligy.

Hráče, který se dosud dělil o první příčku litoměřické produktivity, Adama Lapšanského, nahradí další známá tvář, Jan Kloz. Tento bojovník se litoměřickým fandům navždy nesmazatelně zapsal do paměti brankou, která poslala kališníky do kvalifikace o postup do první ligy. Komu že ji 9.4.2010 vstřelil v poslední minutě prodloužení rozhodujícího pátého finálového zápasu? Shodou okolností právě Mostu a jeho někdejšímu brankáři Miroslavu Brzobohatému.

Dvanáctý Most v dosavadním průběhu sezóny střelecky drží Ladislav Gengel. Bývalý člen litoměřického mužstva si drží průměr téměř bod na zápas, když v osmadvaceti zápasech nasbíral pětadvacet bodů za čtrnáct branek a jedenáct přihrávek. Druhý je v mostecké produktivitě devatenáctibodový Zdeněk Tauš a třetí pozice patří s osmnácti body jednomu z nejproduktivnějších prvoligových beků Kamilu Charouskovi.

Brankoviště patří téměř výhradně Martinu Volkemu. Další z hráčů, kteří v litoměřicích pomáhali psát místní hokejovou historii, si zatím drží nejlepší čísla ze všech čtyř mosteckých brankářů. Nastoupil do dvaadvaceti duelů, obdržel 67 gólů, což činí v průměru 3,18 branky na zápas a vychytal jednu nulu. Nasbíral také dvaadvacet trestných minut, s čímž se rozhodně neztratí ani mezi svými spoluhráči z pole a mezi brankáři je dokonce "nejlepší" v celé lize.

Podaří se Litoměřickým i s novými tvářemi ve svých řadách oplatit Mosteckým dvě porážky z nastavení a poprvé v sezóně ukořistit všechny tři body? Přesvědčit se o tom můžete na vlastní oči v ochozech mosteckého stadionu nebo při sledování podrobného online přenosu. Držte palce společně s námi. Utkání začíná ve středu 12.12. v 17:30.