7. 12. 2012 | Alexandr Stys

Rebelové opět přijedou do Kalich Areny

Do litoměřické Areny v sobotu přijede opět soupeř z Havlíčkova Brodu. Litoměřice čeká těžké utkání proti ofenzivní síle Rebelů. Oba týmy zažívají rozdílnou situaci, zatímco Rebelové stoupají vzhůru tabulkou Stadion klesnul o pár příček dolů. Utkání začíná od 17:00, připraven bude také podrobný přenos.

Havlíčkův Brod v minulém utkání proti Mostu natáhl svojí vítěznou šňůru už na čtyři utkání v řadě. Po předchozí šestizápasové sérii porážek je současná situace pro Rebely jako vzkříšení. Povinné výhry a vítězné body přišly v utkáních proti týmům ze spodních pater tabulky. Teď čeká na Rebely soupeř, který v posledních zápasech zažívá bodovou mizérii. Litoměřice vyhrály pouze dvě utkání z posledních dvanácti zápasů.

Poslední utkání zápas Havlíčkův Brod hrál na domácím ledě s Mostem. Rebelové dokázali navázat na tři venkovní výhry v řadě, úspěšnou sérii prodloužili i proti houževnatému Mostu. Ten v Kotlině sice vedl již od první minuty, kdy se trefil Čurilla, a ve druhé části ještě po akci Smolky navýšil náskok, na výhru to přesto nestačilo. Havlíčkobrodští se dostali na dostřel díky Ostrčilovi na konci druhé části a na začátku třetí třetiny předvedli vynikající kanonádu. V rozmezí šesti minut se trefili Ondráček, Musil, Stehlík a Vondráček a poslaly Most z havlíčkobrodského ledu s prázdnou. Síla Rebelů spočívá především v ofenzivní hře prvních dvou útoků, Rytnauer, Endál i Ondráček už přesáhli hranici dvaceti kanadských bodů. Ladislav Rytnauer dokonce atakuje hranici 30 bodů, na svém kontě už má 28 (11G+17A).

Stadion se s Rebely střetl v letošní sezóně dvakrát. V domácím prostředí podlehl soupeři 3:4 po prodloužená, vítězství pro Havlíčkův Brod zařídil Ladislav Rytnauer. Druhé utkání mělo zcela jiný průběh, Litoměřice nepustily soupeře ke hře a dokázaly zvítězit v Kotlině 4:0. Velkou zásluhu na důležitém vítězství měl i Petr Přikryl, který si připsal 46 zákroků.

V litoměřickém týmu nastalo pár změn, útočník Pavel Mrňa spolu s brankářem Vojtěchem Sedláčkem byli posláni na měsíční hostování k berounským Medvědům. Z Berouna na sever Čech přišel obránce Robin Malý, který v litoměřickém dresu odehrál několik utkání předtím v 2. lize. Z pražského Lva se k týmu připojí slovenský brankář Marcel Melicherčík, který před pražskou štací působil v Popradu. Doufejme tedy, že oba hráči pomůžou Kališníkům postoupit vzhůru prvoligovou tabulkou.