18. 11. 2012 | Michal Sabó

Jsem rád, že jsme to konečně zlomili, oddechl si po výhře nad Jihlavou Martin Novák

Litoměřičtí prodělali nepříjemnou sérii pěti porážek v řadě. V domácím zápase s Jihlavou však dokázali uspět. Týmový výkon, důraz v zakončení a výborně chytající brankář, to vše pomohlo kališníkům k výhře 3:1. Jedním z hráčů, kteří se na triumfu gólově podíleli byl Martin Novák, který uzavřel střelecký účet utkání a právě on poskytl krátký rozhovor po úspěšném duelu.

Po pěti zápasech jste znovu zvítězili, jak moc cenné to pro vás je?

Je to pro nás hrozně cenné, protože ta série už nás hrozně táhla dolů a jsem rád, že jsme to konečně zlomili. Věřím tomu, že budeme takhle hrát dál a naše výkony budou jenom stoupat.

Věřili jste si, že zrovna s Duklou byste tu sérii ukončili? Jihlava teď měla velmi dobrou formu.

My jsme si před zápasem řekli, že je na čase jak zlomit naší, tak i jejich sérii. Jsme rádi, že jsme Duklu podle mého názoru přehráli.

Podařilo se ti pod to vítězství podepsat jedním gólem. Jak bys tu situaci zpětně popsal?

Tam to dobře chytil Tomáš Rubeš na modré a hodil mi to před bránu. Já jsem se to tam snažil nějak protlačit i přes gólmana. Naštěstí to vyšlo.

Co bys řekl k nájezdu Ládi Slížka? Když se po něm brankář Novotný zvedl, bylo vidět, že puk je daleko za čarou. Jaké byly vaše reakce na střídačce?

Nikdo jsme nechápali, proč ten rozhodčí píská tak předčasně. Tu situaci ze svého úhlu pořádně neviděl, brankář s pukem ještě klouzal do brány a myslím si, že se měl jít podívat blíž.

Byli jste teď v posledních zápasech hodně dole, čím myslíš, že to bylo?

Tam se sešlo několik věcí. Neodrážely se k nám puky, řekli jsme si, že budeme hrát disciplinovaně a naopak jsme byli hodně vylučováni. Nechodili jsme ani třeba do brány tak, jak jsme měli. Chyběla nám taková herní disciplína, nejen co se týká vyloučení.

Teď jste se z devátého místa posunuli na sedmé, ale čeká vás Třebíč a Ústí. Jak moc těžké pro vás ty zápasy budou?

Budou hodně těžké. Třebíč i Ústí hrají dobrý hokej. Jsou to silné týmy, ale s oběma budeme chtít určitě uspět.