16. 11. 2012 | Alexandr Stys

Litoměřice hostí rozjetou Duklu Jihlava

Litoměřičtí hokejisté se představí v sobotu opět před domácím publikem, soupeřem jim tentokrát bude tým zvučného jména s bohatou hokejovou historií – Dukla Jihlava. Hosté figurují na čtvrté příčce tabulky a ze severu Čech si budou chtít nějaké body odvézt. Utkání se hraje v sobotu 17. listopadu od 17:00.

Jihlava patří již od začátku soutěže mezi favority. Tým zvučného jména se zatím drží na čtvrtém místě s mírnou ztrátou na Olomouc a lehkým náskokem před Horáckou Slávií Třebíč. Navíc soupeř se drží na dlouhé vítězné vlně, už pět utkání v řadě Dukla nepoznala hořkost porážky. Za pět utkání stihli svěřenci trenéra Petra Vlka nastřílet neuvěřitelných 26 branek a inkasovali pouze šestkrát. Celková bilance za 22 zápasů je 13 výher a 9 porážek.

Vítězné tažení začali hokejisté Dukly domácím zápasem proti Mladé Boleslavi, které vyhráli těsně 1:0 po samostatných nájezdech. Poté na jihu Čech Jihlava vyhrála vysoko 6:1 a na domácím ledě rozstřílela berounské Medvědy vysoko 8:3. Derby proti Rebelům skončilo výhrou 4:1 a v posledním utkání proti Mostu si Dukla vylepšila skóre vysokou výhrou 7:1. Teď jí v cestě stojí Stadion Litoměřice, který na rozdíl od Dukly posledních pět utkání prohrál. Kališníci díky prohrané šňůře utkání klesli ze čtvrtého až na deváté místo. Čeká je teď opravdu těžká zkouška před domácím publikem.

První vzájemné utkání hrané v Jihlavě dopadlo lépe pro domácí mužstvo. Po opatrném vstupu do utkání Litoměřice třikrát inkasovaly a bylo prakticky po zápase. Jihlava do konce zápasu stihla navýšit skóre až na 7:0. V tomto poměru zápas i skončil a Stadion odjel z horáckého zimního stadionu bez bodů.

Celkem tří hráči Jihlavy už dosáhli na metu dvaceti kanadských bodů. Daniel Hodek má na svém kontě už devět branek a třináct nahrávek, za ním následují nejlepší střelec mužstva Michal Jeslínek (11G+9A) a zkušený forvard Tomáš Čachotský (10G+10A). Oba brankáři Dukly Filip Novotný a David Rittich si drží velice dobrou úspěšnost zásahů přes 93 %.

Pravděpodobná sestava Dukly:

Rittich (Novotný) - Podlipnik, Ficenc, Kolafa, Jaroš, Zadražil, Drtina, Jícha - Hodek, Maliník, Čachotský - Jeslínek, Filip, Krupka - Zeman, Hubáček, Malec - Prokš, Pometlo, Pekárek

Autorem úvodní fotografie je Zbyněk Zápotočný - www.hcdukla.cz