13. 11. 2012 | Michal Sabó

O návrat na pátou příčku se Stadion pokusí v Kadani

Program první hokejové ligy pokračuje a v Litoměřice sehrají rámci dvaadvacátého kola další utkání na ledě Kadaně. Oba týmy jsou aktuálně ve zcela odlišném rozpoložení. Zatímco Stadion prohrál čtyři utkání v řadě, Kadaňští zaznamenali tří po sobě jdoucí vítězství. Jak dopadne souboj šestého se sedmým můžete sledovat přímo v ochozech kadaňského zimního stadionu ve středu 14.11. od 18:00. Pro ty, kteří se na zápas nevydají osobně bude připraven tradiční online přenos.

Střelecká bilance Litoměřických je v posledních kolech značně záporná. Pouhý jeden bod do tabulky získali kališníci při skóre 4:11. Navíc poslední domácí branku Stadionu vstřelil Patrik Husák 3.11. v 55. minutě duelu s Mostem. Od té doby se svěřenci Milana Vrzala a Daniela Tvrzníka neprosadili ani jednou proti Hradci Králové a Benátkám. Celkem dokázali brankáři obou zmíněných mužstev zlikvidovat 61 střel Litoměřických. Pokud se však Stadionu podaří v Kadani zvítězit, může se vrátit zpět na pátou pozici, v případě porážky ale nad hráči visí hrozba pádu až na jedenáctou příčku.

Kadaň nezahájila sezónu právě ideálně, ale v poslední době šplhá tabulkou směrem vzhůru. Špatný rozjezd mělo na svědomí zejména sedm porážek v úvodních devíti zápasech. Poté ale přišla kadaňská pětizápasová vítězná šňůra. Cenné vavříny pak sbírali Severočeši v posledních třech duelech. Nejen že dokázali přetlačit v nájezdech Beroun a bez obdržené branky porazit Most 4:0, ale připsali si také vysokou výhru 8:2 nad Rebely z Havlíčkova Brodu. Mužstvo bodově táhne dvojice Seman - Gajovský. První má na kontě 17 bodů za 10 branek a 7 asistencí, druhý skóroval šestkrát a devět branek svým spoluhráčům připravil. Jasnou brankářskou jedničkou je Miroslav Hanuljak, který již odchytal přes tisíc minut s procentuální úspěšností zákroků přesahující 93 procent.

V prvním vzájemném utkání zvítězili přesvědčivě Litoměřičtí na svém ledě v poměru 5:2, kdo bude šťastnější tentokrát? Podaří se kališníkům přetnout šňůru porážek nebo svou formu z posledních kol potvrdí Kadaňští? Sledujte duel 22. kola a odpověď se dozvíte. Fandit můžete osobně na tribunách nedalekého kadaňského stadionu nebo u tradičního online přenosu.