6. 11. 2012 | Alexandr Stys

Stadion čeká dlouhá cesta za soupeřem, ve středu se představí na ledě Šumperku

Stadion Litoměřice má před sebou další utkání, tentokrát venku na ledě šumperských Draků. Oba týmy v minulém ligovém kole prohrály a budou chtít znovu bodovat, Šumperk navíc požene početná divácká kulisa. Utkání se hraje ve středu od 18:00. Pro diváky u počítačů bude připraven živý přenos zdarma, který bude navíc komentovaný. Více se dozvíte uvnitř článku.

Draci mají prozatím v letošní sezóně zápornou bilanci 8 výher a 11 porážek. Na domácím ledě však mužstvo trenéra Radka Kučery obírá o body všechny favority. Neuspěla zde Mladá Boleslav, Havlíčkův Brod, Slovan ani jihlavská Dukla. Na hokejisty Litoměřic tak čeká nelehký soupeř, který je schopný překvapit a předvést útočný hokej. V minulém vzájemném utkání, které se hrálo na ledě Stadionu, však dokázali domácí vyhrát 3:0. Po rychlém gólu Haška Litoměřice šly sebevědomě za výhrou. Další dvě branky přidali Lapšanský a Mrňa a Stadion před domácím publikem bodoval naplno.

V minulém utkání však hokejisté Litoměřic a Šumperku prohráli. Stadion v domácím utkání podlehl Hradci Králové 0:3. Kališníkům se nepodařilo brankáře hostu překonat ani z jedné střely, naopak Lvi se trefili hned třikrát a odvezli si vítězné tři body. „Myslím si, že jsme dnes neodehráli ani smolné, ani nešťastné utkání, ale prostě jsme neuměli vstřelit branku. Dnešní zápas jsme nezvládli z důvodu toho, že nám prostě chyběl důraz před brankou“ řekl po utkání Petr Přikryl.

Draci sehráli utkání na ledě Mostu, tým oslabený o pár hráčů prohrál na Severu Čech první třetinu 1:2. Ve druhé části utkání přidali mostečtí další branku, ale Šumperku se postupně podařilo dotáhnout na rozdíl jedné branky. Vítěznou trefu si připsal Tauš, který v utkání vstřelil hattrick.

Nejproduktivnějším hráčem Draků je Daniel Vrdlovec, který nasbíral 17 kanadských bodů za osm gólů a devět nahrávek. Aleš Holík s 12 body je nejproduktivnějším obráncem týmu a zároveň patří do první pětice nejproduktivnějších beků 1. ligy. Brankář Tomáš Štůrala si drží úspěšnost kolem 90%.

Pro diváky u počítačů bude připraven živý přenos zdarma, který bude navíc komentovaný zde. Vysílán bude prostřednictvím služby LiveStream, díky čemuž jej můžete sledovat i na svých chytrých telefonech. V přenosu se lze kdykoliv během vysílání vracet zpět a pouštět si tak znovu a znovu zajímavé okamžiky, třeba góly.