6. 11. 2012 | Jan Luňáček

Dostáváme hodně branek a to mi vadí, je kritický Petr Přikryl

Naskočil do třetího utkání v řadě a byl vždy oporou týmu. Brankář Petr Přikryl každého fanouška přesvědčuje o tom, že je kvalitním a zkušeným brankářem. Mrzí ho jen to, že tým inkasuje moc branek, i když je schopen i hodně branek vstřelit. V kritickém duchu se vyjádřil i k poslednímu zápasu proti týmu z Hradce Králové.

Bylo dnešní utkání spíš smolné?

Já budu dnes kritický. Myslím si, že jsme dnes neodehráli ani smolné, ani nešťastné utkání, ale prostě jsme neuměli vstřelit branku. Dnešní zápas jsme nezvládli z důvodu toho, že nám prostě chyběl důraz před brankou. Musíme se k tomu postavit čelem.

Soupeř se dnes představil jako velice zkušený tým, který byl v koncovce nebezpečný.

To je pravda, ale i my máme nebezpečné hráče do koncovky. Soupeř ale dnes vstřelil tři branky a my žádnou. Já bych to zhodnotil takto - vystřelili jsme čtyřicet dva střel, ale takových jakoby plašmušek, které jejich brankáře nemohly ohrozit. Faktem je, že jsme v první třetině měli i několik šancí, které by brankou skončit měly. V tom byl dnes ten rozdíl a není k tomu co více dodat.

Co přesilové hry? Na začátku zápasu se hrála dlouhá přesilovka 5/3 ve prospěch domácího týmu.

Kdyby tam něco padlo, tak by se utkání asi vyvíjelo jinak. My jsme dnes neuměli stát před brankou a puk jsme chtěli vozit asi jen do prázdné. Ale soupeř a jejich brankář nám to nedovolil.

Teď jedete do Šumperka. To nebude jednoduché utkání. Teď se doma "ztratilo" pět bodů.

Neřekl bych, že jsme ztratili pět bodů. Vyhráli jsme v Havlíčkově Brodě, takže nějakým způsobem bodujeme. Samozřejmě bychom chtěli i v Šumperku uspět a bodovat. Už jenom kvůli tomu, jak si týmy stojí v tabulce. Body potřebujeme, aby se nám vrátil klid. Tabulka je hrozně namačkaná a můžeme najednou spadnout třeba na deváté místo. Myslím si, že pokud budeme hrát naši hru, kdy vydržíme výborně bruslit celých šedesát minut, tak musíme nějaké body urvat. Dáváme branek docela dost. Já se ale zlobím na to, že máme nedostatky v obraně a hodně branek také dostáváme. Musíme se naučit stát před oběma brankami, umět přijímat rány a pak se pokusit o ten důraz. To nám teď chybělo.

Máš odehrané tři zápasy a v každém se ti dařilo. Jak se cítíš?

Já jsem na tom momentálně dobře. Ale abych byl upřímný, na mou psychiku dostáváme moc branek. A to mi dost vadí.