26. 10. 2012 | Alexandr Stys

Do Kalich Areny přijedou berounští Medvědi

Dalším soupeřem Litoměřic bude v sobotním kole budou berounští Medvědi. Soupeř velmi známý, který v litoměřické areně rád vyhrává, přijede na sever Čech potrápit litoměřické hokejisty. Utkání se hraje od 17:00 a ze zápasu bude opět podrobný on-line přenos.

První vzájemné utkání hrané na ledě Medvědů skončilo ve prospěch Severočechů 4:3. Beroun předvedl ukázkovou hru v první třetině, když do branky Stadionu nasázel hned tři branky. Poté však domácí hokejisté přenechali ledovou plochu Stadionu a díky dvěma gólům Mrni a Rubeše Litoměřice otočily vývoj utkání ve svůj prospěch.

Medvědi z patnácti odehraných utkání dokázali vyhrát čtyři zápasy a jedenáckrát odešli z ledu poražení. Třikrát se rozhodovalo až v samostatných nájezdech, dvakrát Beroun uspěl a jednou okusil nájezdovou prohru. V tabulce patří Medvědům předposlední příčka, díky lepšímu skóre jsou lepší než poslední Písek. Nicméně podcenit hokejisty od řeky Berounky se nevyplácí, v litoměřické Kalich Areně mají výbornou bilanci a jsou vždy velice těžkým soupeřem. Z pěti domácích utkání proti Berounu dokázali litoměřičtí hokejisté vyhrát pouze jednou, a to v loňské přípravě před sezónou.

Na soupisce má soupeř několik hráčů z pražské Slavie, zejména mladé a talentované hokejisty, kteří se neprosadí v mateřském klubu. Nedávnou posilou Medvědů je Martin Belay, který přišel z Mladé Boleslavi. Ještě vloni působil Belay v litoměřickém dresu, ale po sezóně se vrátil zpět do mateřského klubu a nyní bude soupeřem Stadionu v berounském dresu.

V brance Berouna se už stihlo prostřídat pět gólmanů, nejlepších statistik zatím dosáhli Dominik Furcha Adam Svoboda. Oba extraligou zkušení muži si drží úspěšnost nad 95 %. Mezi útočníky vynikají Klhůfek,Doležal a Padělěk, všichni tři se dostali přes hranici deseti kanadských bodů.

Sestava soupeře v minulém ligovém kole:

Benda - Přindiš, Jebavý, Ruprecht, Pour, Kaláb, Knesl, Krejčí - Karpov, Belay, Plichta, Vostřák, Bárta, Doležal, Hošťálek, Čurda, Havel, Pavel, Klhůfek, Padělek, Meidl.

Autorkou fotografie je Petra Skopová - www.medvediberoun.cz