23. 10. 2012 | Alexandr Stys

Stadion míří na jih Čech, ve středu se představí na ledě Písku

Další utkání sehrají litoměřičtí hokejisté na ledě jihočeského Písku. Soupeř z nižších pater tabulky bude chtít na domácím ledě zabojovat a sebrat Kališníkům body, v poslední době však Jihočeši nemají nejlepší formu. Utkání se hraje ve středu 24. 10. od 18:00 na zimním stadionu v Písku.

Písek vstoupil do sezóny dvěma výhrami nad Mostem a Šumperkem, mezitím však stihl podlehnout v Kalich Areně skvělé hrajícím Kališníkům. Na oslavu další výhry čekali Jihočeši dlouhých devět utkání v řadě. Po sérii prohraných zápasů přišla těsná výhra 1:0 na ledě Rebelů z Havlíčkova Brodu. V posledním kole však Písečtí opět pocítili hořkost porážky, na severu Čech v Mostě prohráli vysoko 5:0. Písecká obrana za 14 utkání stihla inkasovat 56 branek, což je nejvíce z celé ligy. Ofenzivní řady zaznamenaly jen 26 vstřelených branek.

Svěřenci trenéra Setikovského se zatím v sezóně hodně trápí. Litoměřice by tak měly čekat snadné body, ale Jihočeši umějí i potrápit. V týmu působí několik hráčů z extraligového Kladna, kteří sem mají vyřízené hostování. Tabulku produktivity vede Jan Dalecký, který sice za Písek odehrál pouhých pět utkání, ale stihl si připsat 8 bodů (4G + 4A). Kladenský Melka ve třech utkáních stihl posbírat šest kanadských bodů za 4 branky a 2 nahrávky. Mezi obránci vyniká Vladimír Kameš (2G + 4A). V brankovišti Jihočechů se stihli prostřídat už čtyři gólmani. Nejvíce startu si připsal Marek Mazanec ( 9 zápasů - 88 %) a Lukáš Cikánek (4 zápasy, 93 %). Halmoši s Kantorem se v píseckém dresu představili pouze na jedno utkání.

Sestava IHC Komterm Písek v minulém utkání:

Mazanec (41. Halmoši) - Semrád, Boháč, Makovský, Kameš, Drtil, Klement - Sedláček, Šperger, Strnad - Marek, Vaniš, Slavík - Heřman, Kučera Bernad, Polodna - Markulinec, Vlček, Homolka.