18. 10. 2012 | Jan Luňáček

Dnes se nám dařilo hrát dobře přesilovky, pochvaloval si Jaroslav Hašek

V utkání proti Olomouci byl v první třetině na ledě hodně viděl litoměřický útočník Jaroslav Hašek. Hráči s číslem 49 na dresu se podařilo vstřelit dvě branky a mnozí přihlížející již vsázeli na jeho hattrick. I když se to nakonec Jardovi nepodařilo, byl po zápase po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem na ledě.

Jardo, ve středu se na ledě v Litoměřicích představil velice kvalitní tým. Jak jste to vnímali na střídačce?

Myslím si, že jsme proti Olomouci hráli od začátku zápasu zodpovědně a na soupeře jsme vzhlíželi s respektem. I když jsme prohrávali 1:0, tak jsme stále hráli hru, kterou nám nadiktoval trenér. A velice dobře zahrála naše čtvrtá lajna.

Výborně jsi zahrál i ty. Velice dobře se ti vydařila první třetina a hodně fanoušků čekalo tvůj hattrick.

To je pravda, opravdu se mu vydařila, ale já jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Teď jsme třikrát za sebou moc nebodovali a potřebovali jsme se zase trochu odrazit k lepším výsledkům. Když jsou dobré výsledky, tak je i dobrá pohoda a nám se dnes zápas vydařil.

Olomouc asi byla zatím nejkvalitnější tým, který se v Litoměřicích představil.

Mně se líbil i zápas s Havlíčkovým Brodem. Je pravda, že Olomouc dnes hrála výborně na puku a její hráči byli silní v osobních soubojích a bylo hrozně těžké se přes ně prosadit. Myslím si, že důležitým aspektem našeho vítězství bylo to, že jsme využili několik přesilovek. Zatím se nám využívat přesilovky moc nedařilo, ale dnes jsme z nich vstřelili dvě branky.

V zápase došlo k několika sporným situacím a rozhodčí to na ledě určitě neměl jednoduché. Co si o tom myslíš?

Určitě to rozhodčí dnes lehké neměl. Já jsem jednu ze sporných situací ani neviděl, ale bavili jsme se o tom s klukama v kabině a asi branka být uznána neměla. Na druhou stranu naše branka se sirénou asi platit měla, takže jednu uznal a druhou neuznal.

Olomouc měla těsně před koncem zápasu možnost snížit z trestného střílení. Poku by snížila, asi by byl konec zápasu ještě hodně dramatický.

Tak to asi ano. Olomoucký Diviš se hodně šikovně nacpal před naši branku a byl na něho faul. Měli jsme i trochu štěstí, protože ta střela prošla našemu brankáři mezi betony těsně kolem tyčky. Trestné střílení ale neproměnili, a tak jsme si už závěr zápasu pohlídali. Kdyby ale padla branka, asi by byl ještě horký led.

V sobotu čeká váš tým v Litoměřicích utkání s Mladou Boleslaví. To bude pro diváky určitě tahák.

Já doufám, že se nám i tento zápas podaří a diváci budou mít možnost kvalitního pokoukání. Vždyť Boleslav je na špici tabulky. Byl bych rád, kdybychom s ní odehráli vyrovnaný zápas.