9. 10. 2012 | Alexandr Stys

Stadion čeká cesta na Vysočinu, ve středu změří síly s jihlavskou Duklou

Silný soupeř čeká na litoměřický celek již tuto středu. Kališníci jedou bojovat na Vysočinu, kde na Horáckým zimním stadionu změří síly s tradičním soupeřem Duklou Jihlava. Oba týmy předvádějí velice ofenzivní hokej, a tak se diváci mohou těšit skvělou podívanou. Utkání začíná od 17:30.

Dukla Jihlava to je pojem, který v prvoligové soutěží má své jméno. Silný tým z Vysočiny má zvučné jméno zejména díky úspěšné minulosti. V posledních ročnících druhé nejvyšší soutěže u nás měla Jihlava vždy silný kádr, který předváděl útočný hokej a pravidelně obsazoval přední příčky tabulky. Není tomu jinak ani letos, soupeři patří momentálně sedmá příčka, ale soutěž je teprve v počátku. Do nové sezóny Dukla vstoupila vysokou výhrou nad Královskými lvy 7:1, poté však dvakrát prohrála s Třebíči a ústeckými Lvy. Po devíti utkáních mají svěřenci trenéra Petra Vlka vyrovnanou bilanci, 4výhry a 5proher, z nichž jedna byla až po samostatných nájezdech proti Berounu.

Kostru týmu tvoří zkušení hráči, kteří v mužstvu působí již několik sezón. Patří mezi ně bezesporu Čachotský, Hodek, Filip či Jeslínek. V letě navíc Jihlava získala další zkušenou posilu ze Šumperku, na hostování přišel Michal Velecký, který se ihned stál jednou z klíčových postav týmu. Mezi další nové tváře Jihlavy patří 2Oletá posila z EC Salzburg Matic Podlipnik a Tomáš Kolafa, který zde hostuje z Kladna.

Mezi nejproduktivnější forwardy týmu patří Michal Jeslínek(6G+4A) a Michal Velecký(2G+6A), z obránců se nejvíce daří Matici Podlipnikovi (1G+5A). V brankovišti Dukly je jedničkou Filip Novotný s 92% úspěšnosti zákroků.

Sestava Dukly Jihlava v minulém ligovém kole:

Rittich - Ficenc, Podlipnik, Kolafa, Drtina, Jaroš, Dobrovolný, Kaláb - Hodek, Maliník, Čachotský - Malec, Jeslínek, Filip - Hubáček, Velecký, Zeman - Polcar, Kadlec, Krupka – Pekárek.