7. 10. 2012 | Michal Sabó

Hlavně že jsme vyhráli, ty góly jsou spíš takový bonus, říká obránce Patrik Husák

Patří mezi hráče, kteří letos válčí na dvou frontách. Bojuje jak v litoměřické, tak i ve sparťanské obraně. Před zápasem s Kadaní se opět zařadil mezi kališníky a významným gólovým příspěvkem pomohl Litoměřickým k výhře. Po zápase s Kadaní hodnotil Patrik Husák nejen uplynulý duel, který Stadion vyhrál 5:2, ale také situaci v Holešovicích.

Vrátil ses opět do Litoměřic, jak bys zhodnotil dnešní zápas?

Na začátku jsme nehráli nic moc. Nedodržovali jsme pokyny trenérů, nešli jsme do soupeře. Musíme hrát od začátku zápasu, ne až od stavu 0:2. Pak jsme začali napadat a zvedli jsme to. Dali jsme tři rychlé góly a to myslím rozhodlo. Ta čtvrtá branka už byla taková třešnička na dortu a ten pátý byl úplně super. Myslím, že to bylo zasloužené vítězství, ale začátek byl špatný.

Povedlo se ti dát dva góly v jednom utkání, pamatuješ si, kdy jsi něco podobného předvedl naposledy?

Naposledy v juniorce. Tam jsem dával hodně gólů. Dal jsem jich asi patnáct za sezónu. V seniorském hokeji mi to tam moc nepadalo. Každou sezónu jsem dal po jednom gólu, minulý rok snad dokonce žádný, takže si toho teď hodně cením. Hlavně že jsme vyhráli, ty góly jsou spíš takový bonus.

Naskakuješ za dva týmy, za Spartu a za Litoměřice. Pocity po posledních zápasech jsou asi hodně rozdílné že? Spartě se bohužel nedaří, tady to zatím v mančaftu šlape.

To je jasné. Ve Spartě je špatná nálada. Když sem přijedu, tak se tím hokejem bavím. Je tu super parta, což je i na Spartě, ale teď se nedaří, jsme bohužel poslední. Musíme to zvednout. Do Litoměřic si ale chodím rád zahrát, mám to tady rád.

Kde je ve sparťanské kabině ten “zakopaný pes”?

Nevím. Nedodržujeme systém. Dostáváme pořád stejné góly z předbrankového prostoru. Musíme to zlepšit, proto to trénujeme. Uvidíme, jestli se to zlepší v zápase s Litvínovem. Musíme vyhrát a udělat nějakou vítěznou šňůru.

Jak zatím zvládáš fyzicky nastupovat za dva týmy?

Celkem v klidu. Já jsem teď naposledy nehrál. Byl jsem jako sedmý bek a do hry jsem nenaskočil, takže jsem byl odpočatý. Uvidíme co zítra, ale natrénováno mám, cítím se v pohodě.

Je vás tu ze Sparty víc, asi držíte pohromadě. Co dojíždění do Litoměřic?

Dojíždění je super. Nafasovali jsme auto. Občas jezdíme s trenérem Vrzalem. Střídáme se, takže to není žádný problém.

Co podmínky v Litoměřicích? Jak jsi tu spokojený?

Podmínky jsou tu super, s Berounem se to nedá vůbec srovnávat. Řekl bych, že je to tu skoro na extraligové úrovni. Ve všem nám tu vyhoví, ať už je to v případě fasování výstroje nebo i v dalších věcech. Regenerace je tu skvělá, tělocvična s posilovnou taky. Je to tu vážně super.