17. 9. 2012 | Michal Sabó

Třeťáci a čtvrťáci trávili své letní soustředění v Lužických horách

Litoměřická mládež nevyužívala v uplynulých letních měsících pro přípravu na novou sezónu pouze místní sportoviště. Čtvťáci a třeťáci se vypravili do prostředí Lužických hor. Týdenní pobyt mladým nadějím litoměřického hokeje zpestřoval trenérský personál řadou zajímavých aktivit, které se shledaly u hráčů s velkým ohlasem. V následujícím článku popisuje trenér mladých litoměřických hokejistů Radek Plos průběh celého lužického pobytu.

“Letní soustředění hráčů ročníku 2003 a 2004 se letos uskutečnilo již počtvrté, tentokrát ve třetím červnovém týdnu a celé se odehrálo v krásném prostředí Lužických hor na horním toku říčky Kamenice nedaleko obce Kytlice. Zvolená lokalita i středisko se svým vybavením jsme vybrali již na podzim minulého roku jako ideální místo pro náš týdenní pobyt a nabídlo nám vedle pěkného ubytování, výborné kuchyně a ochotného personálu i několik svých sportovišť (travnaté fotbalové a beachvolejbalové hřiště), přírodní koupaliště a také spoustu běžeckých a cyklistických tratí v okolních lesích. Během celého pobytu kluci prošli náročnou sportovní přípravou (v drtivé většině ve formě drobných miniher a soutěží), kterou jsme se jim snažili zpestřit použitými pomůckami, jako jsou míče, překážky, švihadla, žebříky, jízdní kola a také změnou místa, kde sportovní příprava probíhala. Využili jsme tak nejen v areálu instalované dřevěné a provazové prolézačky pro překážkové dráhy, přilehlé fotbalové i pískové hřiště, ale také možnosti okolního lesa a lesních cest a nedalekého přírodního koupaliště. Každý den jsme jim také do denního sportování zařadili dvě disciplíny atletického desetiboje pro děti pod názvem OVOV „Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů“, jehož autoři a mecenáši jsou naši bývalí vynikající desetibojaři Robert Změlík a Roman Šebrle a který si kluci velmi oblíbili. Kondiční příprava probíhala vždy v dopoledních hodinách a odpoledne jsme vyráželi do okolního členitého terénu na horských kolech, kde si kluci užili sice náročnou, ale o to pro ně zábavnější a jimi oblíbenou jízdu v terénu. Závěr každého dne byl většinou vyplněn „prestižním“ utkáním kluci proti trenérům, a to v různých formách od fotbalu až po hokejbal. Dvakrát jsme také během pobytu strávili večer u připraveného ohně, opekli si na něm něco dobrého a strávili večer s kytarou. Kluci si v náročném týdnu vyzkoušeli řadu nových obratnostních her, soutěží a vyzkoušeli si řadu pro ně nových sportovních disciplín, které jsme pro ně připravili."

”Skutečně si i přes svou náročnost celý týden užili a my jsme rádi, že se několikaměsíční přípravy celé akce takto zúročili, nikomu se nepřihodil žádný úraz a všichni jsme se domů vrátili sice unavení, ale spokojení a také natěšení na následnou přípravu na ledě.”