15. 8. 2012 | Alexandr Stys

Stadion nastoupí proti Slovanu

Ve čtvrtek 16.8 se utká litoměřický Stadion v Severočeském derby s ústeckým Slovanem. Soupeř nám velmi známý zatím nemá tak úspěšnou přípravu jako Litoměřice, ze tří utkání pouze dvakrát remizoval a jednou prohrál, ale motivace mu nechybí, a tak můžeme očekávat napjatý a vyrovnaný souboj.

Litoměřice zatím sehrály v přípravě pět utkání. Všech pět však hokejisté s Kalichem na prsou vyhráli, postupně zdolali Spartu, Kadaň, Děčín, Soligorsk a Beroun. V týmu trenérů Vrzala a Tvrzníka se zatím protočilo několik hráčů, zejména mladých hokejistů. Litoměřický kádr je posilněn o několik hráčů z pražské Sparty, na základě dohody o spolupráci, která byla podepsáná na konci minulé sezóny.

V týmu ústeckých Lvů, došlo k několika razantním změnám. Po loňském prohraném finále s Chomutovem přišlo na řadu několik změn, jak v realizačním tak i v hráčském kádru. Jaromír Šindel se stal hlavním trenérem A týmu a zároveň setrval ve funkci sportovního manažera. Za svá rozhodnutí i za výsledky týmu ponese větší zodpovědnost. Jako své asistenty si zvolil Tomáše Mareše a Jiřího Mičku.

Post brankářské jedničky opustil Pavel Francouz, který se upsal Litvínovu. Z defenzivní linie odešli Pojkar, Gureň, Zeman a Hořava, útočné řady pak opustili Třetina, Havlíček či Pazourek. V letošní sezóně tak Slovan sazí hodně na vlastní odchovance, mladé hráče kteří opustili vloni juniorský tým. Z Litoměřic se zpátky do Ústí vrátili Holomek, Vobořil, Smetana a Kloz.

V přípravě zatím Lvi sehráli tři utkání, připsali si dvě remízy proti pražské Slavii a Mostu a jednu prohru s prvoligovými Benátkami.

Sestava Slovanu v minulém zápase proti Benátkám:

Petrásek - F. Pavlík, Špelda, L. Poživil, Smetana, Vl. Brož, Švaříček, Grin, Kramár - Belluš, T. Sýkora, Daniel Boháč - Matai, Rod, Handlovský - Baránek, Hošek, Pořický - Vávra, Hess, Matějka