11. 8. 2012 | Michal Sabó

Svou pověst potvrdili, řekl o běloruském Soligorsku Ondřej Martinka

Stadion zvládl vítězně další přípravný duel. Výhru nad bělorským Šachtorem Soligorsk přinesl další dobrý týmový výkon. Bodově to v utkání vzal na sebe útok Ladislava Slížka s Pavlem Mrňou, Matúšem Paločkem a obránci Jakubem Evanem a Ondřejem Martinkou. Právě posledně jmenovaný bek poskytl pozápasový rozhovor. Čtěte jeho postřehy a hodnocení po úspěšném utkání.

Zvládli jste už svůj čtvrtý zápas, tentokrát proti Soligorsku, jak bys ho zhodnotil?

Dá se říct, že jsme byli docela dost unaveni, ale těšili jsme se na ně. Slyšeli jsme o nich, že jsou hodně nabruslení podle toho, jak jsme se bavili s kluky z Litvínova, kteří s nimi hráli. Svou pověst potvrdili. Byli hodně nabruslení, silní na puku, tak jsme se těšili, až si s nimi zahrajeme. Měli klasický ruský styl, nepříjemný. Ke konci bylo vidět, že jsou frustrovaní a přitvrdili, například na Pavla Mrňu nebo Jardu Haška.

Jak se dnes hrálo tobě osobně?

Myslím, že celkem v pohodě. Byl jsem rád, že jsem si mohl zahrát s Jakubem Evanem po dlouhé době. Společně si vždy myslím vyhovíme v obraně a bavilo mě to s ním. Už si i víc sedla celá lajna.

Vyšly vám také dvě gólové kombinace. Jak bys je dokázal zpětně popsat?

Ta přesilovka byla spíš improvizace. Na trénincích přesilovky samozřejmě ještě netrénujeme, protože je to spíš ještě o fyzičce. Myslím ale, že to bylo sehrané dobře. Řekli jsme si, že musíme co nejrychleji vystřelit. Při tom druhém gólu jsem dojížděl puk do rohu a viděl jsem najetého Maťa (Matúše Paločka) a prostě jsem to na něj dal, aby to buď protečoval nebo si to zpracoval a myslím že to bylo super.

Zatím jste odehráli čtyři zápasy a připsali jste si čtyři výhry. Dá se z toho už něco vyvodit nebo je zatím opravdu ještě brzy?

Já si myslím, že je hodně brzy. Určitě je to ale příjemné. Každý rád vyhrává a je to dobré pro tým, kterému bude růst sebevědomí. Teď jde o to, abychom si to udrželi do sezóny a abychom na to navázali.

Jakým přínosem pro tým byli noví hráči, kteří se v sestavě objevili?

Každý hráč, který k nám ze Sparty přijde, je určitě přínosem. Trochu to oživí. Hodně pomohli směrem dopředu. Uvidíme, kdo tu z nich zůstane a kdo naopak odejde.

Změnil se teď program přípravných zápasů. Místo s Boleslaví budete hrát s Ústím. Jak se na další zápas s Ústím po delší době těšíte?

Tak to jsem ani nevěděl, to teď slyším poprvé. Vím, že Boleslav odvolala oba zápasy, ale nevěděl jsem, že místo toho budeme hrát s Ústím. S nimi je to vždy vyhecované jak z jejich, tak z naší strany. Myslím, že to bude pěkný zápas i pro diváky.