9. 6. 2012 | Michal Sabó

V Kalich Areně proběhlo testování tréninkových pomůcek

Sobota 9. června byla dalším důkazem toho, že v Kalich Areně je živo i mimo hokejovou sezónu. Na ploše litoměřického stánku se v dopoledních hodinách uskutečnila akce testování tréninkových pomůcek. Trenérům litoměřické mládeže bylo představeno množství zajímavého vybavení pro hokejový trénink a celá akce se setkala s velmi pozitivním ohlasem.

Úderem deváté hodiny dorazily na parkoviště Kalich Areny hlavní hvězdy celého programu, speciální moderní pomůcky zejména pro letní přípravu. Postupně se začaly rozprostírat mezi mantinely a ve středním pásmu vyrostlo také malé hřiště, kde si během samotné prezentace tréninkových pomůcek mohly zahrát hokejbal i děti, které do Kalich Areny taktéž zavítaly.

Zhruba v deset hodin začala samotná prezentace. Trenéři litoměřických mládežnických výběrů mohli shlédnout vybavení pro tréninky stickhandlingu, tedy práce s holí, dále bruslení a na závěr pro posilování a střelbu.

Tréninku práce s holí byly určeny pomůcky jako takzvané sweet hands, nebo-li sladké ruce sloužící pro procvičování správného driblinku či správného držení hole a také attack triangl simulující bránícího hráče.

K vidění bylo také několik druhů vybavení pro trénink bruslení zvaného slideboard. K vidění i následnému vyzkoušení byly celkem tři druhy, dvouapůlmetrový a třímetrový o šířce půl metru a také dvouapůlmetrový, široký metr a půl, vhodný zejména pro brankáře. Ti na tomto největším slideboardu mohou trénovat prakticky v celé výstroji pouze s výjimkou bruslí.

Mezi pomůckami k tréninku střelby bylo možné spatřit radar pro měření rychlosti střely, střelecká deska simulující klasický led a speciální nahrávač pro trénink přihrávek a také střelby bez přípravy. K nejatraktivnějšímu vybavení pro “střelecký” trénink patřila plachta s podobiznou hokejového brankáře, na které si mohli všichni přítomní vyzkoušet jak přesnost své střely, tak i díky již zmíněnému radaru její tvrdost.

Zmíněné vybavení již používá mnoho týmů celého hokejového světa. Z českých mužstev jej zařadily do svých tréninkových jednotek týmy Třince, Pardubic, Liberce, Karlových Varů, Vítkovic a Českých Budějovic. Své dovednosti díky němu mohou trénovat hráči všech kategorií od nejmenších až po členy “A” mužstev. Některé z pomůcek se možná již brzy objeví i na trénincích v Kalich Areně.