12. 2. 2010 | Jan Luňáček

Blíží se konec sezóny - bilancujeme

Jsme v polovině měsíce února a pomalu se blíží konec hokejové sezóny 2009-10. Letošní sezóna nebyla pro litoměřický hokej rozhodně jednoduchá. Největším problémem byla ztráta domácího prostředí a na tuto skutečnost také doplatily mládežnické kolektivy. Domácím zázemím se stal stadion v Lovosicích, ale několik mládežnických celků trénovalo a hrálo svá utkání i mimo lovosický zimák. Blýska se na lepší časy. Víceúčelová sportovní hala v Litoměřicích je před dokončením.

V únoru 2010 se již začaly hrát zápasy ve skupinách o vítěze i o udržení. Bohužel, ani jednomu z mládežnických celků Stadionu se nepodařilo probojovat do skupiny, ve které se rozhodne o vítězi. V lize staršího dorostu ve skupině Západ bojují dorostenci s dalšími devíti celky a tato skupina jako jediná není rozdělena. Starší dorost figuruje momentálně na předposledním osmém místě s 15-ti body po odehraných 25 zápasech. Ztrátu na tým před sebou, kterým je pražská Kobra má starší dorost 4 body.

Liga mladšího dorostu – skupina Západ. Skupina o udržení má celkem šest týmů. Litoměřický Stadion je momentálně na třetím místě tabulky po odehraných 25-ti zápasech a na druhý Klášterec nad Ohří ztrácí 8 bodů. Vedoucí celek tabulky Teplice mají náskok 9 bodů.

8. třída - skupina o 7. až 12. místo. Tým je na posledním šestém místě tabulky. Osmáci ale mají dva zápasy k dobru a na třetího v tabulce ztrácí pouze 5 bodů.

7. třída – skupina o 7. až 12. místo. Sedmácí momentálně drží druhé místo v tabulce, mají dva zápasy k dobru a na prvního ztrácí pouze 2 body.

6. třída – skupina o 7. až 12. místo. Šesťáci okupují třetí místo v tabulce, ale na prvního mají velkou ztrátu 11-ti bodů při stejném počtu odehraných zápasů.

5. třída – skupina o 7. až 12. místo. Páťáci jsou momentálně na třetím místě tabulky a při vyrovnaném počtu zápasů ztrácí na vedoucí celek pouze 3 body.

Popřejme všem mládežnickým celkům úspěšný finiš do konce letošní sezóny.