7. 4. 2008 | Redakce

Úspěšné rozloučení páťáků se sezónou 2007-2008

Hráči 5. třídy odehráli svá poslední utkání v této sezóně – na domácím turnaji v Lovosicích obsadili konečné druhé místo, když po dramatickém finále podlehli pražské Kobře.

Turnaje se účastnilo 6 týmů rozdělených do dvou skupin. Ve skupině „A“ se potkalo domácí mužstvo HC Stadion Litoměřice se soupeřem z Děčína a s PZ Kladno. Skupinu „B“ sehrály týmy z Litvínova, Jablonce n. N. a pražská Kobra. Po odehrání utkání ve skupinách následovaly finálové souboje. Mužstva na 3. místech se utkala spolu o 5. pozici, celky na 2. místech bojovaly o bronzové medaile a vítězové skupin se potkali ve finálovém souboji.
Poté, co domácí vyhráli oba svá zápasy ve skupině (PZ 4:0; Děčín 4:1), čekalo je finálové utkání proti HC Kobra Praha. Pražští hráči porazili Litvínov i Jablonec n. N. a s přehledem tak vyhráli svou skupinu. Finálové utkání přineslo zajímavý a napínavý hokej. Do vedení se ve druhé části dostali domácí, bohužel hrubá chyba dovolila soupeři vyrovnat. Tři minuty před koncem utkání, když už někteří měli v hlavách následující samostatné nájezdy, se podařilo pražskému týmu strhnout vedení na svou stranu a získal tak zlaté medaile.

Konečné pořadí:
1. HC Kobra Praha
2. HC Stadion Litoměřice
3. HC Litvínov
4. HC Děčín
5. PZ Kladno
6. HC Vlci Jablonec n. N.

Nejlepším střelcem turnaje se stal Jan Novotný z domácího týmu.

Protože se jednalo o poslední utkání v této sezóně, je na místě stručně ji zhodnotit:
Kluci odehráli mnoho těžkých utkání , protože drtivá většina z nich startovala i za 6. třídu. Především poslední zápasy mistrovské soutěže i turnaje ukázaly pokrok a zlepšení výkonnosti těchto hráčů. Někteří kluci již dokázali přepnout z „miminkovského“ myšlení na „dospělácké“, což se pozitivně projevilo ve hře i při tréninku. Je potřeba všem poděkovat za jejich přístup a popřát jim mnoho štěstí v příštích sezónách.