17. 3. 2007 | Redakce

Dorostenci v kvalifikaci doma nezaváhali

Dvě utkání sehráli dorostenci HC Stadion Litoměřice v kvalifikaci o 1.ligu tento víkend na domácím hřišti. V obouch utkáních si se svými soupeři poradili a před výbornou návštěvou, obě utkání zhlédlo zhruba 350 diváků, dvakrát zvítězili. Bez ohledu na ostatní výsledky nyní stačí remíza v posledním utkání v Českém Krumlově a můžeme slavit postup.

HC STADION- ČESKÝ KRUMLOV 8:5 (4:1, 2:1, 2:3)
Proti silnému soupeři, béčku Českých Budějovic posílenému o nejlepší hráče extraligového áčka, podal velmi dobrý výkon brankář Bursa, naopak hostujícím brankářům se příliš nevedlo. Domácí sice inkasovali jako první, ale rychle skóre otočili a po celý zápas si tříbrankový náskok udržovali.

HC STADION- NÁCHOD/DVŮR KRÁLOVÉ 7:2 (0:0, 5:2, 2:0)
V prvním utkání na hřišti soupeře litoměřičtí prohráli, ale nyní byli jasně lepší, ukázalo se že první zápas výrazně ovlivnili rozhodčí, což uznal i soupeř. První třetina nebyla z naší strany vydařená, ale nástup do druhé části rozhodl o vítězi,a až do konce zápasu byl zápas jen otázkou rozdílu ve skóre.

Sestava Litoměřic (oba zápasy):
Bursa (Froněk) - Hříbal, Beneš, Smetana, Opava, Novotný, Gillar, Vlček - Lustyk, Keltner, Racek, Pojezný, Petráš, Vilikus, Ptáček, Rusý, Suchánek, Ševic

Hodnocení trenéra:
Jsme rádi, že jsme doma stoprocentně uspěli a udrželi se ve hře o postup až do posledního zápasu. V prvním utkání bylo důležité, jak dokážeme ubránit velmi dobrý útok soupeře, což se nám úplně nepovedlo, ale naštěstí jsme byli hodně produktivní a soupeře přestříleli. Ve druhém zápase jsme měli soupeři co oplácet, a jsem rád, že jsme prokázali lepší kvalitu našeho týmu, i když jsme se dostávali do tempa celkem pomalu. Nechci hodnotit jednotlivce, oba zápasy jsme vyhráli jako tým a doufám, že v posledním rozhodujícím zápase, na tyto výkony navážeme.